Ζέττα Μακρή για τα Λούνα Παρκ - Κατάθεση Κοινοβουλευτικής ερώτησης - Λαός Του Αλμυρού

Ζέττα Μακρή για τα Λούνα Παρκ – Κατάθεση Κοινοβουλευτικής ερώτησηςΚατάθεση Κοινοβουλευτικής Ερώτησης από τη Βουλευτή Μαγνησίας, κας Ζέττας Μ. Μακρή με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στον Αλμυρό Μαγνησίας.

Με αφορμή το θανάσιμο τραυματισμό του 14χρονου κοριτσιού στον Αλμυρό Μαγνησίας κατά τη διάρκεια διασκέδασης στο λούνα παρκ της εμποροπανήγυρης στην περιοχή, η Βουλευτής Μαγνησίας, κα Ζέττα Μ. Μακρή κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, Επενδύσεων και Ανάπτυξης και Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με την ύπαρξη επαρκούς και σαφούς νομικού και θεσμικού πλαισίου για την αδειοδότηση, τη λειτουργία, τον έλεγχο, την πιστοποίηση καθώς και την τήρηση κανόνων ασφαλείας στους υπαίθριους χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης για παιδιά και ενήλικες.

Μετά από τόσα δυστυχήματα που έχουν συμβεί στη χώρα μας σε χώρους μαζικής ψυχαγωγίας κυρίως παιδιών, και λαμβάνοντας υπόψη ότι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες η επιθεώρηση των παιχνιδομηχανών είναι νομοθετημένη και επιβάλλεται στους λειτουργούς των εγκαταστάσεων των ψυχαγωγικών πάρκων και λούνα παρκ, ενώ η αρμοδιότητα του ελέγχου και της πιστοποίησης ανήκει στους διαπιστευμένους φορείς και της αδειοδότησης στους κρατικούς, οι πολίτες πλέον απαιτούν στοιχειοθετημένες και υπεύθυνες απαντήσεις αλλά και τη βελτιστοποίηση ενός θεσμικού πλαισίου που να διασφαλίζει μία σειρά κανόνων  ασφάλειας για τα παιδιά και τους συνοδούς τους.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

triantopoulos
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.