Δελτίου Τύπου Κ. Μαραβέγια για την αέρια ρύπανση | Λαός Του Αλμυρού
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.
full screen background image

Δελτίου Τύπου Κ. Μαραβέγια για την αέρια ρύπανση

Δημοσιεύουμε Δελτίου Τύπου του Κ. Μαραβέγια για την αέρια ρύπανση:

                    Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει διάχυτη ανησυχία στους πολίτες του Βόλου για δύο ζητήματα μείζονος σημασίας για τη Δημόσια Υγεία. Το θέμα της κακοσμίας αλλά και το θέμα του ύψους της αέριας ρύπανσης. Και τα δύο αυτά ζητήματα, λόγω της μεγάλης τους σπουδαιότητας και του αντίκτυπου που έχουν τόσο στη συνείδηση των πολιτών όσο και στην υγεία τους, δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν από κανέναν για εξαγωγή πρόχειρων συμπερασμάτων. Όταν δυστυχώς γίνεται κάτι τέτοιο, στην κοινή γνώμη δημιουργείται σύγχυση και ανησυχία και ενίοτε αυτή η δικαιολογημένη ανησυχία των πολιτών καθίσταται αντικείμενο εκμετάλλευσης από επιτήδειους, με ίδιο όφελος.

                   Αντιθέτως, η σοβαρή και υπεύθυνη στάση όλων των εμπλεκομένων απαιτεί τη διενέργεια ελέγχου από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς που διαθέτει η πολιτεία, με σοβαρότητα και επιστημοσύνη. Όταν θα έχουν εξαχθεί τα απαραίτητα χρήσιμα συμπεράσματα  για το μέγεθος του προβλήματος αλλά και του ή των υπευθύνων, τα οποία εννοείται θα μας γνωστοποιηθούν, θα είμαι αρωγός εκ του ρόλου μου στην επίλυση των προβλημάτων όπως θα έχουν εντοπιστεί και την επιβολή κυρώσεων κατά παντός υπευθύνου.

                   Λόγω αδυναμίας του να βρεθούμε στον ίδιο χώρο οι τέσσερις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αφού οι διαφορετικές δραστηριότητές μας δεν το επέτρεψαν, δεν εκδόθηκε ποτέ ένα κοινό ανακοινωθέν που θα πιστοποιεί αυτό που όλη η κοινωνία κατάλαβε από τις δηλώσεις που δημοσιοποιήθηκαν, ότι δηλαδή μεταξύ μας ούτως ή άλλως συμφωνούμε και εκφράζουμε το ίδιο ζωηρό ενδιαφέρον για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επίλυση του προβλήματος.

                   Όπως δήλωσα κατ’ επανάληψη, το δελτίο τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας είναι μία εκκίνηση σωστής τοποθέτησης σειράς των πραγμάτων κυρίως απέναντι στην κοινή γνώμη. Εκφράζω την ευχή ο καθένας από εμάς να εκτελέσει το ρόλο που του έχει ανατεθεί από τους πολίτες της Μαγνησίας. Στο πλαίσιο των δικών μου αρμοδιοτήτων απέστειλα επιστολή προς ενημέρωση και προτάσεις για ανάληψη δράσεων στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, ζητώντας παράλληλα συνάντηση. Ευχής έργο βέβαια θα ήταν να γινόταν μία και μόνη συνάντηση με όλους όσοι θα είχαν ρόλο στην επίλυση του ζητήματος.
Αφήστε μια απάντηση