Ολοκληρώθηκαν οι Δημαιρεσίες - Εκλέχθηκαν το Προεδρείο και τα μέλη των Επιτροπών - Λαός Του Αλμυρού

Ολοκληρώθηκαν οι Δημαιρεσίες – Εκλέχθηκαν το Προεδρείο και τα μέλη των Επιτροπών

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι Δημαιρεσίες στον Δήμο Αλμυρού, από τα τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στα άρθρα 64 και 74 του Ν. 3852/2010, όπως τα άρθρα αυτά αντικαταστάθηκαν με τα άρθρα 71 του Ν. 4555/2018 και 2 του Ν.4623/2019, αντίστοιχα.

Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο μέρος της συνεδρίασης εκλέχθηκαν ο Πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας του συμβουλίου. Υποχρεωτικά ο πρόεδρος προέρχεται από την παράταξη του δημάρχου (πλειοψηφία) κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκου, δηλαδή τη «Δημοτική Πρωτοβουλία», ο αντιπρόεδρος από την πρώτη αντιπολίτευση (μείζων μειοψηφία), δηλαδή από τη Δημοτική παράταξη «Αλμυρός Ευθύνη και Δημιουργία» με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο κ. Δημήτρη Εσερίδη, και ο γραμματέας από την αντιπολίτευση (ελάσσονα μειοψηφία), δηλαδή από τη Δημοτική παράταξη «#Ζωή_αλλάζουμε» με επικεφαλής την κα Ζωή Ράππου.

Ο Λεωνίδας Βούλγαρης πρώτος πλειοψηφών Σύμβουλος άνοιξε τη συνεδρίαση και προήδρευσε μέχρι και την εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Βούλγαρης πριν αρχίσει η διαδικασία εκλογής απεύθυνε τα παρακάτω προς τους Δημοτικούς Συμβούλους: Καλημέρα, συγχαρητήρια σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους. Εύχομαι να έχουμε καλή συνεργασία, προς όφελος του Δήμου και των πολιτών. Να μην ξεχνάμε ότι πάνω από όλα και όλους είναι ο τόπος μας.

 

Εκλογή Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, προτάθηκε και εκλέχθηκε ομόφωνα ο Δημήτρης Τσούτσας, με 23 ψήφους. Με ένα λευκό και 22 ψήφους, εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος ο Νίκος Καλλές, πρώην πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και ομόφωνα εκλέχθηκε γραμματέας ο Νικολαΐδης Ανάργυρος επίσης με 23 ψήφους. Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν ο κ. Νικοβιώτης Κώστας και ο κ. Νικολαΐδης Ανάργυρος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η παράταξη της “Λαϊκής Συσπείρωσης” απείχε από τη διαδικασία. Ο επικεφαλής Σάββας Τσόγκας, εξήγησε μεταξύ άλλων πως: Συνολικά, ο σχεδιασμός της νέας κυβέρνησης με τις τροποποιήσεις που έγιναν με τον καινούριο νόμο, …δίνει ακόμα μεγαλύτερες αρμοδιότητες στην Οικονομική Επιτροπή παρακάμπτοντας το Δημοτικό Συμβούλιο. Το αποτέλεσμα είναι να δίνονται πλειοψηφίες όχι με βάση τη θέληση του λαού και φυσικά να δίνονται αρμοδιότητες, οι οποίες δεν μπορούν, ούτε πρέπει να παίρνονται από όργανα που δεν απηχούν την πλειοψηφία της πόλης μας. Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλμυρού, … απέχει από τις διαδικασίες εκλογής. Ωστόσο θα ασκήσει το δικαίωμά της να μετέχει στις συνεδριάσεις των επιτροπών, με δικαίωμα λόγου.

Ο πρώην Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτρης Εσερίδης, ζήτησε το λόγο και τοποθετήθηκε εκ μέρους της Δημοτικής Παράταξης “Αλμυρός Ευθύνη και Δημιουργία” ότι συναινούν με τις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής, τις οποίες και ψήφισαν.

 

Εκλογή Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αλμυρού

Με το νέο Πρόεδρο, τον κ. Τσούτσα και το νέο Αντιπρόεδρο κ. Καλλέ στην έδρα, ακολούθησε η εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία αποτελείται από επτά μέλη, τέσσερα από την πλειοψηφία (Δημοτική Αρχή), δυο από τη μείζονα μειοψηφία και ένα από την ελάσσονα μειοψηφία και με διετή εντολή.

 

Από τα τέσσερα της Δημοτικής Αρχής, το ένα μέλος υποχρεωτικά είναι ο Δήμαρχος Αλμυρού και τα δυο, αντιδήμαρχοι που ορίστηκαν με απόφαση Δημάρχου, ενώ το τέταρτο μέλος εκλέχθηκε με ψηφοφορία. Τα υπόλοιπα τρία μέλη επίσης εκλέχθηκαν με ψηφοφορία.

Ο κ. Τσούτσας λαμβάνοντας τη θέση του δήλωσε στο Σώμα: Κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αγαπητοί συμπολίτες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμαρχο κ. Χατζηκυριάκο, αλλά και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, όλο το Σώμα, για την ομόφωνη στήριξή του. Θα ήθελα να δηλώσω κατηγορηματικά ότι θα είμαι πρόεδρος ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου, όλων των παρατάξεων, οι οποίες θα αντιμετωπίζονται απολύτως ισότιμα και ότι μόνος μου οδηγός, θα είναι αυτό εδώ το βιβλίο, ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ζητώ τη συνεργασία όλων σας, γιατί είμαστε ο κορυφαίος θεσμός σε τοπικό επίπεδο. Μας παρακολουθεί και μας κρίνει όλη η τοπική κοινωνία και όλοι μας πρέπει να φανούμε αντάξιοι και να μετατρέψουμε το Δημοτικό Συμβούλιο σε πυλώνα, σε φορέα Ανάπτυξης και Δημιουργίας για την περιοχή μας. Να ξέρετε ότι θα αναληφθούν άμεσα κάποιες πρωτοβουλίες, κάποιες δράσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ενδεικτικά και μόνο σας λέω ότι πλέον θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου, για να μπορεί κάθε Δημότης να κρίνει και να ελέγχει την παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων, θα υπάρχει προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου των νέων, κατά τα πρότυπα της Βουλής των Εφήβων, θα υπάρχει μια προγραμματισμένη ομαδική ενημέρωση όλων των επικεφαλής των παρατάξεων για την πλήρη ενημέρωσή τους, πριν από κάθε συμβούλιο για τα θέματα του συμβουλίου και κάποια άλλα πράγματα τα οποία θα τα δούμε στην πορεία.

 

Ακολούθως ο νέος Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Καλλές δήλωσε μεταξύ άλλων: Ευχαριστώ που με ψηφίσατε αντιπρόεδρο, πιστεύω ότι αναγνωρίζετε όλοι οι σύμβουλοι ότι αυτό που επιλέξατε και επιτελείτε, όλοι είναι τεράστια υπόθεση να ασχολείστε με τα κοινά του Δήμου, σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο και μάλιστα χωρίς  οικονομικές απολαβές όπως είχατε στο παρελθόν. Είναι τιμή για εσάς που ασχολείστε με τα κοινά και με το Δήμο…

 

Τα δυο τακτικά μέλη-Αντιδήμαρχοι, της οικονομικής επιτροπής, ορίστηκαν και αναρτήθηκαν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ την Παρασκευή και είναι η κα Μπέη-Σταματίου Αρετή  και  ο Παπαϊωάννου  Γεώργιος. Μετά τις Δημαιρεσίες η Οικονομική Επιτροπή σχηματίστηκε ως εξής:

 

Μέλη Οικονομικής Επιτροπής

Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, Δήμαρχος

Αρετή Μπέη-Σταματίου Αντιδήμαρχος

Παπαϊωάννου Γεώργιος, Αντιδήμαρχος

Δεληζήσης Αναστάσιος Τακτικό Μέλος

Εσερίδης Δημήτριος Τακτικό Μέλος

Καρακώστας Χρήστος Τακτικό Μέλος

Καραγιώργος Άρης, Τακτικό Μέλος

Γουργιώτης Γεώργιος Αναπληρωματικό Μέλος

Δαλακούρας Ηλίας Αναπληρωματικό Μέλος

Νικοβιώτης Κωνσταντίνος Αναπληρωματικό Μέλος

Ράππου Ζωή-Μάμαλη Αναπληρωματικό Μέλος

 

Εκλογή Ποιότητας Ζωής Δήμου Αλμυρού

Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τον ορισμό και την εκλογή των μελών της  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Τα δυο τακτικά μέλη-Αντιδήμαρχοι, της Ποιότητας Ζωής, ορίστηκαν και αναρτήθηκαν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ την Παρασκευή και είναι ομοίως η κα Μπέη-Σταματίου Αρετή του Δημητρίου  και ο Παπαϊωάννου  Γεώργιος  του  Αριστείδη. Μετά τις Δημαιρεσίες η Οικονομική Επιτροπή σχηματίστηκε ως εξής:

 

Μέλη Οικονομικής Επιτροπής:

Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, Δήμαρχος

Αρετή Μπέη-Σταματίου Αντιδήμαρχος

Παπαϊωάννου Γεώργιος, Αντιδήμαρχος

Γουργιώτης Γεώργιος Αντιδήμαρχος

Σταυραντώνη Μαρία Τακτικό Μέλος

Γαλατσίδας Ιωάννης Τακτικό Μέλος

Παπακωνσταντίνου Γεώργιος Τακτικό Μέλος

Δεληζήσης Αναστάσιος Αναπληρωματικό Μέλος

Καλλατζής Ευάγγελος Αναπληρωματικό Μέλος

Νικοβιώτης Κώστας Αναπληρωματικό Μέλος

Μυγιάκη-Μυλωνά Μανωλία Αναπληρωματικό Μέλος

 

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

 

 
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.