Εντυπωσιακός wind-surfer βάζει ιδέες αξιοποίησης της παραλίας του Αλμυρού - Λαός Του Αλμυρού

Εντυπωσιακός wind-surfer βάζει ιδέες αξιοποίησης της παραλίας του Αλμυρού

Τις τελευταίες μέρες ο Δημήτρης Τζώρτζης, μηχανολόγος-μηχανικός, σερφάρει στις «θάλασσες του Αλμυρού», με το εντυπωσιακό surf Hydrofoil… Λουόμενοι μας κάλεσαν, ενθουσιασμένοι, προτείνοντάς μας ρεπορτάζ και με σκοπό την ανάδειξη της παραλίας του Αλμυρού, αφού κάθε απογευματάκι και λόγω θέσης, το αεράκι θυμάται τις παραλίες μας, οι οποίες ενδείκνυνται για τέτοια σπορ.

Ο Δημήτρης Τζώρτζης δήλωσε στο «Λαό»:

Στην πολύ ωραία παραλία του Αλμυρού, κάνουμε το λεγόμενο Hydrofoil.

Είναι ένα καινούριο είδος surf, το οποίο αποτελείται από ένα πτερύγιο διαφορετικό από το κλασσικό windsurfing. Το hydrofoil με την ταχύτητα του σκάφους, την βάση του και λόγω της δύναμης της ανοδικής που δημιουργείται επάνω στην πτέρυγα, σηκώνει πάνω από το νερό όλο το σύστημα του αναβάτη–σκάφους–κεφαλιού. Έτσι, ταξιδεύεις ολόκληρος πάνω από το νερό και το μοναδικό πράγμα που μένει μέσα, είναι αυτό το πτερύγιο που είναι σαν… αεροπλανάκι.

Είμαι ο σχεδιαστής, κατασκευαστής και ιδιοκτήτης της φίρμας. Τα κατασκευάζω εδώ και λίγο καιρό και τα δοκιμάσαμε στην πολύ ωραία παραλία του Αλμυρού με τον κύριο Τάσο και είδαμε εκπληκτικά αποτελέσματα.
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.