Σε βαρύ κλίμα ο Αγιασμός στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Αλμυρού - δηλώσεις - Λαός Του Αλμυρού

Σε βαρύ κλίμα ο Αγιασμός στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Αλμυρού – δηλώσεις

Σε βαρύ κλίμα τελέστηκε ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού και 1ο Γενικό Λύκειο Αλμυρού. Μετά τον Αγιασμό τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη της 14χρονης Σεραΐνας από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίο, παρουσία επισήμων και του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτη Σαβελίδη.

Ο Σεβασμιώτατος στη σύντομη προσλαλιά του, αναφερόμενος στο τραγικό γεγονός, διαβεβαίωσε τους μαθητές ότι «υπάρχουν δύο μεγέθη στην ζωή μας, που είναι αθάνατα, η ψυχή μας και η αγάπη. Όταν αγαπήσεις κάποιον αληθινά, τον αγαπάς αιώνια και αυτή η αιωνιότητα είναι τρόπος ζωής, γιατί μπορείς να κρατάς τον αγαπημένο κοντά σου, στην καρδιά σου, έστω κι αν σωματικώς τον στερείσαι. Δεν μπορώ να προσεγγίσω τον πόνο των γονέων, αλλά τους διαβεβαιώ ότι θα έχουν την προσευχή μου, για να τους παρηγορήσει ο Θεός. Κι εσείς, βαδίστε τον δρόμο της αγάπης, για να κρατήσετε ζωντανή την μνήμη της και η προσευχή σας θα είναι μια ζωντανή κοινωνία μαζί της. Η πίστη στον Θεό, τελικά, είναι η μεγαλύτερη παρηγοριά μας».

Ακολουθεί βίντεο με δηλώσεις και την τελετή όπως και φωτο-ρεπορτάζ των επισήμων και της τελετής (όχι φωτογραφίες όμως παιδιών):

 

 

 

 
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.