Συνάντηση Αθ. Λιούπη με τον Υπουργό Περιβάλλοντος για την αέρια ρύπανση - Λαός Του Αλμυρού

Συνάντηση Αθ. Λιούπη με τον Υπουργό Περιβάλλοντος για την αέρια ρύπανσηΣυνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη είχε την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Αθανάσιος Λιούπης με κύριο θέμα συζήτησης την αέρια ρύπανση στην πόλη του Βόλου.

Ο κ. Λιούπης ενημέρωσε τον Υπουργό λεπτομερώς για το έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η  πόλη, μεταφέροντάς του την ανησυχία φορέων και πολιτών.

Ο Βουλευτής ανέφερε εκτενώς τις πρωτοβουλίες, που αποφάσισε να πάρει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με την τοποθέτηση μετρητών αέριας ρύπανσης, την οφλακτομετρία για τον εντοπισμό της οσμής και τη σύμβαση που έγινε με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με κόστος πάνω από 500.000 ευρώ. Του ζήτησε να υπάρξει οικονομική στήριξη από το Υπουργείο στην Περιφέρεια, για να προχωρήσουν άμεσα οι δράσεις της, με τον Υπουργό να είναι θετικός στη χρηματοδότηση.

Ακόμη, ο κ. Λιούπης μετέφερε στον Υπουργό και τις ανησυχίες των πολιτών, όπως και των επιστημονικών φορέων για το ζήτημα της αέρας ρύπανσης,  μεταφέροντας το αίτημα για  ευρεία σύσκεψη όλων των επιστημονικών φορέων, της αυτοδιοίκησης, των οικολογικών οργανώσεων,  των πολιτών και του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος  απάντησε θετικά και ως προς την σύσκεψη φορέων και πολιτών με τη συμμετοχή του ιδίου ή του αρμόδιου για θέματα περιβάλλοντος Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου. 
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

triantopoulos
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.