Την Τετάρτη στην Αλατοστράτα ψηφίζουμε για την αλλαγή νομοθεσίας αδειοδότησης, ελέγχου και λειτουργίας των Λούνα Παρκ
«Η σοφία να κυβερνά τις ζωές μας και όχι η τύχη»

Την Τετάρτη στην Αλατοστράτα ψηφίζουμε

για την αλλαγή νομοθεσίας αδειοδότησης,

ελέγχου και λειτουργίας των Λούνα Παρκ

 

Κατόπιν του τραγικού δυστυχήματος στο Λούνα Παρκ Αλμυρού, και μετά από αίτημα πολλών αναγνωστών για κινητοποίηση για νέο νομοθετικό πλαίσιο στο καθεστώς αδειοδότησης, λειτουργίας, ελέγχου και εποπτείας  των Λούνα Παρκ, λάβαμε την πρωτοβουλία και πραγματοποιήσαμε προς αυτή την κατεύθυνση, μια σειρά ενεργειών.

Τις πρωτοβουλίες, τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ενεργειών μας αλλά και όσα προτείνουμε να ακολουθήσουν στη συνέχεια, θα τα παρουσιάσουμε στην Αλατοστράτα, την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 20:30.

Τη νομική έρευνα γύρω από το υφιστάμενο νομικό καθεστώς των υπαίθριων χώρων ψυχαγωγίας πραγματοποίησε, αυτοβούλως, η συμπολίτισσα κα Έλενα Ράπτη (νομικός, Πυραγός ΠΣ), καθώς χρειάστηκε η συνδρομή νομικού, προκειμένου να προσεγγιστεί και να αποσαφηνιστεί το ισχύον πλαίσιο γύρω από το θέμα, να εντοπιστούν τα κενά του και να κατατεθούν προτάσεις αναμόρφωσής του.

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες, που θέλουν να συνδράμουν σε αυτή την κινητοποίηση, να συνδράμουν με την παρουσία τους. Στο τέλος της συνάντησης θα εκδοθεί ψήφισμα, το οποίο θα ορίζει την ομάδα εργασίας, τις διεκδικήσεις και τον τρόπο που θα κινηθούμε καθόλη τη διάρκεια της κινητοποίησης.

Δεν θα γίνουν προσκλήσεις επισήμων. Είναι όλοι όμως, ανεξαιρέτως, ευπρόσδεκτοι.

Τελική, μα αναγκαία, διευκρίνηση: Δεν εξετάζουμε και δεν πρόκειται να εξετάσουμε τα πραγματικά περιστατικά του πρόσφατου θλιβερού συμβάντος ως ένα, κάποιο, λαϊκό δικαστήριο…Οι αρμόδιες Αρχές είναι υπεύθυνες γι’ αυτό και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα κάνουν τη δουλειά τους. Ενεργούμε με σκοπό να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τη διασκέδασή μας. Ενεργούμε ώστε να επιτευχθεί η τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης, ελέγχου και λειτουργίας των λούνα παρκ ώστε να εξασφαλίζεται με σιγουριά η ασφάλεια όλων μας.

Εκδήλωση στο fb έχουμε κάνει στο παρακάτω λινκ, μπορείτε να γράψετε την άποψή σας ή και να καλέσετε τους φίλους σας:

https://www.facebook.com/events/423520961701586/

 

Προς μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου – κάλεσμα

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.