Τη Δευτέρα η απάντηση του Υπουργείου για τα Λούνα Παρκ μετά από αίτημα πολιτών και βουλευτών | Λαός Του Αλμυρού

Τη Δευτέρα η απάντηση του Υπουργείου για τα Λούνα Παρκ μετά από αίτημα πολιτών και βουλευτών 

Πολίτες του Αλμυρού, την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, υπέγραψαν ψήφισμα για την αλλαγή αδειοδότησης, λειτουργίας, πιστοποίησης, ελέγχου και εποπτείας των υπαίθριων ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων (λούνα παρκ). Νωρίτερα στις 3 Σεπτεμβρίου 2019 η βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. κα Ζέττα Μ. Μακρή είχε καταθέσει κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, Επενδύσεων και Ανάπτυξης και Προστασίας του Πολίτη.

Ερώτηση κατέθεσε και ο  Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, στις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ τη στήριξή τους στην προσπάθεια αλλαγής της νομοθεσίας εξέφρασαν δημόσια ο Χρήστος Μπουκώρος αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αλμυρού, με σχετικό ψήφισμα.

Εκτός των φορέων και συλλόγων του Αλμυρού, ισχυροί κοινωνικοί φορείς όπως η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου και μέλη του Δ.Σ. της αντίστοιχης Ένωσης Λάρισας, συντάχθηκαν στο αίτημά μας.

Η κυρία Μακρή, συνέχισε την επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία και σήμερα -Σάββατο 5 Οκτωβρίου- μας ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης, μετά από έρευνα, θα μας απαντήσει επισήμως τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου για τα μέτρα που αναλαμβάνει, μετά την διαπίστωση του νομικού κενού, αλλά και την ανάγκη προσαρμογής στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Αναμένουμε λοιπόν, την πρόθεση του Υπουργού και της κυβέρνησης και ευελπιστούμε όχι μόνο να εκφράσει ότι προτίθεται να ενσωματώσει στην ελληνική νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία των ψυχαγωγικών πάρκων το Ευρωπαϊκό Πρότυπο ΕΝ 13814:2004, αλλά και να το νομοθετήσει.

 

Ζέττα Μακρή για τα Λούνα Παρκ – Κατάθεση Κοινοβουλευτικής ερώτησης

Συγκεντρώθηκαν οι πρώτες υπογραφές για την αλλαγή νομοθεσίας αδειδότησης και λειτουργίας των Λούνα Παρκ

Επιστολή Χρ. Μπουκώρου για την αλλαγή νομοθεσίας των Λούνα Παρκ

Ερώτηση Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Ψυχαγωγικών Πάρκων (Λούνα Παρκ)
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

triantopoulos
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.