Η ατζέντα του Λαού του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη έκδοση 5-10-2019 | Λαός Του Αλμυρού

Η ατζέντα του Λαού του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη έκδοση 5-10-2019Όλα του Αλμυρού δύσκολα;

Εμείς στον Αλμυρό είμαστε πολύ ανώτεροι βρε παιδί μου… Ώρες-ώρες, νομίζω ότι κάνουμε τα εύκολα, δύσκολα, έτσι, για να μη βαριόμαστε… Αλλιώς δεν εξηγείται…

Το νου σας, μέλη της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού, να μη φτάσουμε να είναι όλα του Αλμυρού δύσκολα… και η  κάλπη σχεδόν άδεια…

Η ισχύς εν τη ενώσει… και στην Ένωση… Σας καλώ με τη σειρά μου, να ψηφίσουμε ο καθένας όποιον πιστεύει καλύτερο, συμμετέχοντας στην διαδικασία και να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε και να παριστάμεθα στις δράσεις της Ένωσης. Την Τετάρτη, στο πολιτιστικό, ψηφίζουμε το μέλλον του εμπορίου, της αγοράς στον Αλμυρό.

 

Μανία καταδίωξης

Τελικά κυρία μου, είναι πολλοί αυτοί που αισθάνονται ότι κάποιοι τους καταδιώκουν. Δεν είμαι ψυχολόγος, αλλά το θεωρώ «τέρμα εγωϊστικό». Δηλαδή και σε «γράφω»… και νομίζεις ότι ασχολούμαι μαζί σου… και νομίζεις ότι σε καταδιώκω… Να γελάς και να κλαις… Τι να πω; Περαστικά σου (προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, η σπόντα είναι επί επαγγελματικού και όχι επί προσωπικού).

 

Τα αδέσποτα στην ατζέντα

Το τελευταίο διάστημα ο Δήμαρχος Αλμυρού συναντήθηκε με πολίτες του Πτελεού, αλλά και με την πρόεδρο του Φιλόζωϊκού Συλλόγου του Αλμυρού «Αγάπη και Προστασία» κα Αθηνά Υφαντή, ώστε να εκκινήσουν τη νέα αρμόδια επιτροπή του Δήμου και να θέσουν τους πρώτους στόχους, στα πολλά και δισεπίλυτα προβλήματα.

Η κα Υφαντή σε δηλώσεις της στο «Λαό» φιλοδοξεί ότι σύντομα θα ανακοινωθούν δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών, κυρίως με συνεργασίες που θα γίνουν με την εκπαιδευτική κοινότητα, όπως αναμένει τις απαραίτητες αποφάσεις και τα μέτρα που πρέπει να πάρει ο δημοτικός μηχανισμός.

 

Hot spots στη γειτονιά μας;

Αναβρασμό προκάλεσε δημοσίευμα Βολιώτικης εφημερίδας ότι, μεταξύ των νέων χρήσεων που σύμφωνα με τη μελέτη του Γ.Π.Σ. επιτρέπονται στη Ν. Αγχίαλο είναι και η δημιουργία εγκαταστάσεων προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών, προσφύγων και ευάλωτων ομάδων.

Η χρήση αυτή προβλέπεται στην κατηγορία «Γενική Κατοικία» (άρθρο 3). Βάσει της μελέτης επιτρέπονται τέτοιες εγκαταστάσεις σε έξι συνολικά οικισμούς της Ν. Αγχιάλου, στη Ν. Αγχίαλο χωρητικότητας έως 300 ατόμων, στον Αγιο Γεώργιο Κυνηγών – Μεγάλη Βελανιδιά έως 300 ατόμων, στην Κριθαριά έως 100 ατόμων, στη Δημητριάδα έως 100 ατόμων, στο Αϊδίνι έως 100 ατόμων και στις Μικροθήβες έως 100 ατόμων.
Στη σελίδα τους στο facebook, μέλη της Ένωσης Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου σχολιάζουν σχετικά:

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ και ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟ;

Το παρακάτω δημοσίευμα ίσως αποτελεί “ΔΩΡΑΚΙ” και συνάμα “ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ” για την αναπτυσσόμενη Νέα Αγχίαλο, που άντεξε στα χρόνια της κρίσης κι ανέπτυξε την τουριστική της πληρότητα, ανεβάζοντας σταδιακά το προϊόν της!

Κι αναρωτιόμαστε.. τόση σιωπή.. κανείς απλό τους τοπικούς μας εκλεγμένους αντιπροσώπους δεν έκανε την παραμικρή μνεία και ξαφνικά εμφανίζεται στους συμπολίτες μας η ψήφιση από την επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου την ερχόμενη Τρίτη 01/10/19, επί του άρθρου περί “υποχρεωτικής εναρμόνισης των χρήσεων του Γ.Π.Σ. που έγιναν με βάση τον Νόμο του 2014 με τις νέες χρήσεις γης που προβλέπονται στο Προεδρικό Διάταγμα 59/2019 και που δεν υπήρχαν στον προηγούμενο Νόμο.”

και να αναφέρουμε οτι στα φαινομενικά οφέλη του σχεδιασμού υπάρχει και το ακόλουθο πεδίο:

“Μεταξύ των νέων χρήσεων που σύμφωνα με τη μελέτη του Γ.Π.Σ. επιτρέπονται στη Ν. Αγχίαλο είναι και η δημιουργία εγκαταστάσεων προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών, προσφύγων και ευάλωτων ομάδων. Η χρήση αυτή προβλέπεται στην κατηγορία «Γενική Κατοικία» (άρθρο 3).”

Αντιλαμβάνεστε όλοι τις συνέπειες και το βάρος που θα πρέπει να σηκώσει η τοπική μας κοινωνία με όλους τους φορείς του και συλλόγους.

Καμία διαβούλευση, καμία ενημέρωση…

Ευελπιστούμε οι άρχοντες του τόπου μας να αντιληφθούν τα θετικά κι αρνητικά σημεία της συγκεκριμένης ψήφισης και να πράξουν δυναμικά ενάντια στην εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στη Νέα Αγχίαλο.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

triantopoulos
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.