Ενημέρωση για το Γενικό Λύκειο Αλμυρού - Για βόμβα μεγατόνων μιλά ο Δ. Εσερίδης όσον αφορά τις στατικές μελέτες - video - Λαός Του Αλμυρού

Ενημέρωση για το Γενικό Λύκειο Αλμυρού – Για βόμβα μεγατόνων μιλά ο Δ. Εσερίδης όσον αφορά τις στατικές μελέτες – videoΕνημέρωση για το Γενικό Λύκειο Αλμυρού

Για βόμβα μεγατόνων μιλά ο Δ. Εσερίδης

όσον αφορά τις στατικές μελέτες σχολικών κτιρίων

Προσεισμικούς ελέγχους ζήτησε ο Σ. Τσόγκας

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Τσούτσας, δέχθηκε το αίτημα της ελάσσονος μειοψηφίας στην περασμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με τις εξελίξεις για το κτίριο του Γενικού Λυκείου Αλμυρού, που ταλαιπώρησε τόσο τη σχολική κοινότητα την περασμένη χρονιά.

Η Δημοτική Αρχή, έφερε το θέμα προς ενημέρωση στη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου. Ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, ενημέρωσε τους συμβούλους, για ενέργειές του προς επίσπευση της μελέτης της ΚΤΥΠ του κτιρίου που όμως θα είναι έτοιμη, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019. Μετά το πέρας της μελέτης και ανάλογα με το κόστος κατασκευής θα αποφασιστεί η δρομολόγηση ενεργειών, για νέο κτίριο ή επισκευή του παρόντος. Ήδη γίνονται επισκευές για την αισθητική του κτιρίου, αλλά και για να μη προκληθεί περαιτέρω φθορά του κτιρίου, όπως συμπλήρωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Αργυρόπουλος.

Ακολούθησε συζήτηση επί των διαδικασιών.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αλμυρός Ευθύνη και Δημιουργία» κ. Δημήτρης Εσερίδης, θύμισε τις επιβεβαιώσεις μελετητών και ΚΤΥΠ, για τη στατικότητα του κτιρίου, ενώ αναφέρθηκε συνολικά στα σχολεία του Αλμυρού και τις ανάγκες που προκύπτουν.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αλμυρού» κ. Σάββας Τσόγκας, τόνισε ότι υπάρχουν σχολικά κτίρια του προηγούμενου αιώνα και των αρχών του αιώνα, στα οποία δεν έχει γίνει κανένας προσεισμικός έλεγχος… Το θέμα του Γενικού Λυκείου Αλμυρού έπρεπε να έχει λυθεί την προηγούμενη σχολική χρονιά… Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι νέο σχολικό κτίριο…»

Ο κ. Καραγιώργος, τοποθετήθηκε σχετικά με την δυνατότητα ανέγερσης νέου κτιρίου αν χρειαστεί και την ανεύρεση πόρων για αυτό. Ο Δήμαρχος Αλμυρού, απάντησε για το Φιλόδημος και άλλους τρόπους ανεύρεσης πόρων και πρόσθεσε «μιλάμε για τεράστια ολιγωρία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, κάνατε κάτι, έγινε κάτι; Κάναμε μερεμέτια σε άλλα σχολεία, αντί να ενισχύσουμε-επισκευάσουμε το κτίριο του Γενικού Λυκείου Αλμυρού… Είμαι συντηρητικός στην ομιλία μου… γιατί πρέπει πρώτα να δούμε αν θα χρειαστεί νέο κτίριο ή όχι… να ολοκληρωθεί η μελέτη, να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες. Κινούμαστε ήδη ώστε ανάλογα με ό,τι προκύψει να βρούμε τους οικονομικούς πόρους».

Πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης ο τέως Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτρης Εσερίδης, τόνισε «δεν συναινώ να γίνουν στατικές μελέτες, όλα τα κτίρια θα βγουν προβληματικά, θα πέσει βόμβα μεγατόνων που δεν θα μπορέσουμε να μαζέψουμε ποτέ», προκαλώντας την οργή του Σ. Τσόγκα “μα είναι δυνατόν να το λέμε αυτό; είναι υπεύθυνο αυτό;”.

 
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

triantopoulos
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.