Πρόγραμμα Εορτασμού Πολιούχου και 28ης Οκτωβρίου στον Αλμυρό | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Πρόγραμμα Εορτασμού Πολιούχου και 28ης Οκτωβρίου στον Αλμυρό

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

& ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ

ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Για τις επικείμενες εορτές του Οκτωβρίου, θα γίνουν οι παρακάτω πανηγυρικές και εορταστικές εκδηλώσεις:

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Ώρα 7:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός

Ώρα 8:45 μ.μ.: Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας από τους δρόμους Βόλου – Βασ. Κωνσταντίνου – Κεντρική Πλατεία (Βασ. Κωνσταντίνου αντίθετα) – Μυρμιδόνων – Αχιλλέως – Βόλου.

Γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, των Τραπεζών, των ιδιωτικών καταστημάτων και των οικιών από το μεσημέρι της 25ης μέχρι και τη δύση της 28ης Οκτωβρίου.

Γενική φωταγώγηση της πόλης και των δημοσίων καταστημάτων το βράδυ της 25ης, 26ης, 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2019.

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Ώρα 7:30 π.μ.: Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Λειτουργία.

 

Δευτέρα 28η Οκτωβρίου 2019

Ώρα 7:30 π.μ.: Οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπούν χαρμόσυνα και η Φιλαρμονική του Δήμου θα διασχίσει τους δρόμους της πόλεως παίζοντας τον εωθινό.

Ώρα 10:00 π.μ.: Η παράταξη των Στρατιωτικών Τμημάτων και των Σχολείων έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό πρέπει να έχει τελειώσει έως τις 10:00 π.μ. το αργότερο και αντιπρόσωποι αυτών θα περάσουν μέσα στην εκκλησία με τις σημαίες πριν έρθουν οι επίσημοι.

Ώρα 10:15 π.μ.: Πρέπει να έχουν εισέλθει στο Ναό η Δημοτική Αρχή, οι Στρατιωτικοί, οι Αστυνομικοί και οι Πολιτικές Αρχές, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών.

Ώρα 10:30 π.μ.:  Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, με τη συμμετοχή όλων των Αρχών της πόλης, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών.

Αμέσως μετά τη δοξολογία, θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της επετείου ο κος Ηρακλής Τσέλιος, Διευθύντής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τις Αρχές, τις Οργανώσεις, τους μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Συλλόγους – Σωματεία κ.α.

Στη συνέχεια, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών μας και ο Εθνικός Ύμνος.

Μετά, τα τμήματα για την παρέλαση θα συγκεντρωθούν στη συμβολή των οδών Βασ. Κωνσταντίνου και Φίλωνος και οι επίσημοι θα καταλάβουν τις θέσεις τους στο χώρο της παρέλασης, επί της οδού Βασ. Κωνσταντίνου.

Ώρα 11:30 π.μ.: Παρέλαση μπροστά από τους επίσημους με την εξής σειρά:

 1. Ειδικό Σχολείο & Σύλλογος ΑμεΑ Αλμυρού «ΣΤΟΡΓΗ»
 2. 1ο Δημοτικό Σχολείο
 3. 2ο Δημοτικό Σχολείο
 4. 3ο Δημοτικό Σχολείο
 5. 4ο Δημοτικό Σχολείο
 6. 5ο Δημοτικό Σχολείο
 7. 1ο Γυμνάσιο
 8. 2ο Γυμνάσιο
 9. Γενικό Λύκειο
 10. ΕΠΑΛ
 11. Λύκειο Ελληνίδων (Περιφερειακό Τμήμα Χορού Αλμυρού)
 12. Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Περιφερειακή Επιτροπή Αλμυρού)
 13. Στρατιωτικό Τμήμα της ΙΙΙ Πτέρυγας Μάχης.

Την παρέλαση θα εκφωνήσει η κυρία Χρύσα Μαρδάκη, Κοινωνιολόγος, Συγγραφέας.

Ώρα 11:30 π.μ.: Ελληνικοί χοροί από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 3ου και 5ου Δημοτικού Σχολείο Αλμυρού, στην Κεντρική Πλατεία, υπό την ευθύνη των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής , Κας Βασιλικής Μακρή, του Νικόλαου Κουτμάνη και Κου Νέστορα Τσαμπίρα.

Μετά την παρέλαση θα δοθεί δεξίωση στο Δημαρχείο.

Παρακαλούνται οι καταστηματάρχες να στολίσουν τις βιτρίνες των καταστημάτων για το τετραήμερο του εορτασμού (25, 26, 27 και 28 Οκτωβρίου) με εικόνες, εκθέματα κ.λ.π. εθνικού περιεχομένου.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις παρακαλούνται να παρευρεθούν:

 • ο κλήρος,
 • ο Δήμαρχος,
 • ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,
 • οι Στρατιωτικές, οι Αστυνομικές και οι Πολιτικές Αρχές καθώς και οι Οργανισμοί Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου μαζί με το Προσωπικό τους,
 • οι Οργανώσεις και οι Σύλλογοι μαζί με τα μέλη τους,
 • οι Συμπολίτες

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ

 1. Ο Αρχιερατικός Επίτροπος για τη ρύθμιση της Ιεροτελεστίας στην οποία να παρευρεθεί όλος ο Κλήρος.
 2. Η 111 Πτέρυγα Μάχης για την αποστολή αντιπροσωπείας, ώστε να συμμετάσχει το βράδυ της 25ης Οκτωβρίου στην περιφορά της Ιεράς Εικόνας, στην επίσημη δοξολογία και στην παρέλαση, καθώς και να διαθέσει στρατιωτικό τμήμα για τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου (απόδοση τιμών, παρέλαση).
 3. Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού για την τήρηση της τάξης στο χώρο της παρέλασης, για τη λήψη μέτρων τροχαίας και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των τροχοφόρων, ιδιαίτερα το βράδυ της 25ης Οκτωβρίου στις οδούς Βόλου – Μιχοπούλου – Βασ. Κωνσταντίνου – Κεντρική Πλατεία – Μυρμιδόνων – Αχιλλέως – Βόλου, όπου θα γίνει η περιφορά της Ιεράς Εικόνας. Επίσης, το πρωί της 28ης Οκτωβρίου να απαγορευθεί η ολιγόλεπτη στάθμευση των οχημάτων επί τις οδού Βασ. Κωνσταντίνου και η διέλευση των οχημάτων από τους κάθετους προς αυτήν οδούς, από το ύψος της οδού Παναγοπούλου έως και το ύψος της οδού Φίλωνος.
 4. Επειδή θα προλογίζονται οι εμφανίσεις, παρακαλούνται οι υπεύθυνοι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής να φροντίσουν για την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των Σχολείων, τουλάχιστον 100μ. Την ίδια απόσταση θα έχουν και τα άλλα τμήματα.
 5. Τελετάρχης στο χώρο της εκκλησίας, του Ηρώου και της παρέλασης ορίζεται η δημοτική υπάλληλος Κα Κυριακή Κομνιώτη.
  Αλμυρός, 17 Οκτωβρίου 2019

Ο Δήμαρχος Αλμυρού

Ευάγγελος Χατζηκυριάκος
Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.