Συνάντηση Λιούπη-Σερέτη για θέματα υγείας της Μαγνησίας


Συνάντηση με τον νέο Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Φώτη Σερέτη είχε την περασμένη Παρασκευή ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Αθανάσιος Λιούπης, κατά την οποία συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα που αφορούν τον τομέα υγείας του νομού.

Ο κ. Λιούπης συζήτησε αρχικά με τον κ. Σερέτη το μείζον ζήτημα της στελέχωσης του Νοσοκομείου Βόλου με ιατρικό αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό. Ο κ. Σερέτης από την πλευρά του ενημέρωσε τον κ. Λιούπη ότι διορίστηκαν δύο επικουρικοί ιατροί στο Νοσοκομείο Βόλου, στις ειδικότητες της αναισθησιολογίας και της παιδιατρικής κι ένας μόνιμος ορθοπεδικός, ενώ επισημάνθηκε ότι θα προχωρήσουν άμεσα οι 16 προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού από πρόσφατη προκήρυξη.
Ακόμη, ο Διοικητής της 5ης Υ.ΠΕ ανέφερε στον κ. Λιούπη ότι έχει γίνει προγραμματισμός για  την κάλυψη μόνιμων θέσεων ιατρών από το νέο έτος, σύμφωνα με τον νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου Βόλου,  προκειμένου να  λειτουργούν εύρυθμα όλες οι Κλινικές και τα  νέα τμήματα.
Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα της χρηματοδότησης του Νοσοκομείου Βόλου, με τον κ Λιούπη να τονίζει για ακόμη μία φορά ότι ήδη έχει καλυφθεί ο προϋπολογισμός, όπως και στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας και θα πρέπει να επισπευσθούν όλες οι διαδικασίες έτσι ώστε να ενισχυθεί οικονομικά το Αχιλλοπούλειο για να συνεχίσει το υψηλό έργο που επιτελεί.
Από την πλευρά του, ο Διοικητής σημείωσε πως ήδη έχει δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση στο   Νοσοκομείο και θα συνεχίσουν να δίνονται έκτακτες χρηματοδοτήσεις, έως ότου εγκριθούν οι νέοι προϋπολογισμοί, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα αφήσει ούτε η Υ.ΠΕ , ούτε και το Υπουργείο Υγείας οικονομικά ακάλυπτο το Νοσοκομείο Βόλου. Στη συνάντηση τέθηκε και το θέμα της ιατρικής κάλυψης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου με τον κ. Λιούπη να επισημαίνει πως η Υγειονομική Περιφέρεια πρέπει να προτείνει στο Υπουργείο Υγείας την προκήρυξη μόνιμης θέσης ιατρού για το νησί των Β. Σποράδων σε θέση Διευθυντή, ώστε να υπάρξει κίνητρο στους ενδιαφερομένους και άμεσα να γίνει η πλήρωση της θέσης, ενώ συζητήθηκε εκτενώς και η κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Υγείας του νομού, με τον κ. Σερέτη να σημειώνει πως θα παρθούν όλες οι αποφάσεις που χρειάζονται, ώστε να καλυφθούν τα κενά όπου υπάρχουν.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.