Εξέταση μαστού κι έλεγχοι αναπνευστικής λειτουργίας στο Βελεστίνο - Λαός Του Αλμυρού

Εξέταση μαστού κι έλεγχοι αναπνευστικής λειτουργίας στο Βελεστίνο

Υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως θα εκδηλώσει καρκίνο του μαστού σε κάποια φάση της ζωής της. Η διακοπή του καπνίσματος, η φυσική άσκηση, η υγιεινή διατροφή, ο περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ, η αποφυγή καρκινογόνων παραγόντων του περιβάλλοντος και η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο συμβάλλουν θετικά.

Στις 5 Νοεμβρίου 2019, στο Βελεστίνο, θα πραγματοποιηθεί ένα πρόγραμμα ενημέρωσης  και κλινικής εξέτασης μαστού για τις γυναίκες σε συνεργασία του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου με την Κλινική ΑΝΑΣΣΑ, το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και τον Σύλλογο Γυναικών “Υπέρεια Κρήνη”.

Οι γυναίκες θα εξετασθούν από τους ειδικούς χειρουργούς, κα. Γιοβάννη Αγγελική και κο. Μαραβέγια Κωνσταντίνο και θα ενημερωθούν από τις μαίες του Κέντρου Υγείας για τον προληπτικό έλεγχο. Επίσης, στο ίδιο πρόγραμμα πρόκειται να διενεργηθούν σπιρομετρήσεις και έλεγχοι αναπνευστικής λειτουργίας από την πνευμονολόγο κα. Ψαθά Αγγελική, που θα έχουν τη δυνατότητα να τις πραγματοποιήσουν άντρες και γυναίκες, καπνιστές ή πρώην καπνιστές όπως και άτομα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, με στόχο την πρόληψη και τη θωράκιση της υγείας τους.

Το  παραπάνω πρόγραμμα υγείας υπενθυμίζει  σε όλες τις  γυναίκες τη σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης για τον καρκίνο του μαστού και σε γυναίκες και άντρες την αξία του προληπτικού ελέγχου για τη σωστή αναπνευστική λειτουργία. Η πρόσκληση είναι για την Τρίτη 5/11 και ώρα 9.30 έως 13.00 στο χώρο του παλιού ΕΠΑΛ   έναντι 1ου Δημοτικού Σχολείου.  Πληροφορίες στο τηλέφωνο του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ: 2425023794.
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.