Κάθειρξη για απάτη 180.000 ευρώ στον Αλμυρό | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Κάθειρξη για απάτη 180.000 ευρώ στον Αλμυρό

Την Πέμπτη στο Πενταμελές Εφετείο Λάρισας ολοκληρώθηκε η δίκη δύο ημεδαπών από τον Αλμυρό για απάτη που έγινε πριν δέκα χρόνια κι αφορούσε εργασίες σε πολυκατοικία με πλαστές επιταγές. Οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο, καταδικάστηκαν σε κάθειρξη πέντε και έξι ετών για απάτη καθώς το άλλο αδίκημα που κατηγορούνταν, η πλαστογραφία, μετατράπηκε σε πλημμέλημα και παραγράφηκε.

Η υπόθεση αφορούσε κομπίνα που είχαν στήσει οι δύο κατηγορούμενοι το 2009, ο ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας και συνεργός του, εις βάρος επαγγελματιών που ανέλαβαν έργα σε τριώροφη οικοδομή, κουφώματα, κουζίνες και ασανσέρ.
Τα θύματα, τρεις στον αριθμό, πραγματοποίησαν εργασίες κόστους 180.000 ευρώ σε δέκα διαμερίσματα χωρίς να πληρωθούν αφού οι επιταγές που έλαβαν ήταν πλαστές. Ο ιδιοκτήτης της τριώροφης οικοδομής με τα δέκα διαμερίσματα, όταν τελείωσαν τα χρήματα για την αποπεράτωση των εργασιών, έστησε την κομπίνα με το συνεργό του ως εξής: παρουσιάστηκε σαν επιστάτης και ελαιοχρωματιστής που θα αγόραζε κάποιο διαμέρισμα λέγοντας στα θύματα ότι η ανεγειρόμενη οικοδομή δεν ήταν δική του αλλά του συνεργού του.
Έτσι, οι επαγγελματίες έκαναν συμφωνία όχι με τον πραγματικό ιδιοκτήτη αλλά με το συνεργό που φυσικά δεν είχε να τους πληρώσει. Όταν αντιλήφθηκαν την απάτη καθώς οι επιταγές που έλαβαν ήταν πλαστές κινήθηκαν δικαστικά. Έγιναν αγωγές στα αστικά δικαστήρια και μηνύσεις σε α’ βαθμό για απάτη και πλαστογραφία.
Το δεύτερο αδίκημα υποβαθμίστηκε σε πλημμέλημα και παραγράφηκε με την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα. Σε β’ βαθμό, οι ποινές ήταν κάθειρξη πέντε ετών για τον ιδιοκτήτη της οικοδομής καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και έξι ετών για το συνεργό ο οποίος δεν είχε λευκό ποινικό μητρώο. Δικηγόρος πολιτικής αγωγής ήταν ο κ. Νίκος Μακρής.
Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.