Τι κόμμα θέλουμε - Λαός Του Αλμυρού

Τι κόμμα θέλουμε

Του Χρήστου Τσιοκάρα

Μετά την Κεντρική Επιτροπή της 27-28 Σεπτεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ όπως κατέβηκε στις εκλογές της 7ης Ιουλίου και τον εμπιστεύτηκε ξανά το 32% του Ελληνικού Λαού προχωρά τώρα την τρίμηνη καμπάνια ενημέρωσης και εγγραφής νέων μελών. (Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το άλμα στον ουρανό της 25 Ιανουαρίου 2015 με διακυβέρνηση στα δύσκολα 4,5 χρόνια έβγαλε τι χώρα από τα μνημόνια και την οικονομία με 38δις στην κανονικότητα, αλλά έχασε στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου την κυβέρνηση από την ακραία συντηρητική Ν.Δ και μόνο το 3% των ψηφοφόρων που τον πίστεψαν).

Μέσα σε ένα μήνα οι ηλεκτρονικές αιτήσεις στην πλατφόρμα iSYRIZA.. «ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ» έχουν ξεπεράσει τις 10.000.Υπάρχει αισιοδοξία για το στόχο που είναι στο 10% των ψηφοφόρων.

Στην Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αλμυρού υπάρχει αισιοδοξία ότι μέχρι την ανοιχτή συνέλευση της Παρασκευής 22 Νοεμβρίου θα υπάρξει ένας σημαντικός αριθμός αιτήσεων νέων μελών τα οποία θα υποδεχθούμε με χαρά και ζεστή καρδιά και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου έχει αποφασιστεί η εκλογή της νέας Συντονιστικής Επιτροπής η οποία θα οδηγήσει την Ο.Μ μέχρι το συνέδριο επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κ.Ε. αποφάσισε συνέδριο επανίδρυσης, όχι υπέρβασης του ΣΥΡΙΖΑ. Τι κόμμα λοιπόν θέλουμε να φτιάξουμε όπως μίλησε ο Πρόεδρός μας Αλέξης Τσίπρας στην Κ.Ε αφού έχουμε όπως είπε την «ιστορική ευθύνη να εκπροσωπήσουμε τις προσδοκίες και να μη διαψεύσουμε τις ελπίδες του 32% που μας εμπιστεύθηκε ξανά»;

Ο ΣΥΡΙΖΑ με την επανίδρυσή του δεν ενδιαφέρεται απλώς να εκφράσει αυτούς που τον ψήφισαν, αλλά και να παρέμβει στους μαζικούς χώρους, συνδικάτα, δήμους για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής πλειοψηφίας.

«Χρειαζόμαστε έναν φορέα πραγματικά δημοκρατικό που λειτουργεί συλλογικά, δρα με βάση τις αποφάσεις της πλειοψηφίας, αλλά σέβεται και προστατεύει τις μειοψηφίες».

«Οι Οργανώσεις Μελών κοινωνικά γειωμένες και ιδεολογικά μαχητικές συζητούν και αποφασίζουν δημοκρατικά για όλα τα μικρά και τα μεγάλα θέματα. Τα μέλη συμμετέχουν ενεργά στην τοπική αυτοδιοίκηση, τα συνδικάτα, τα επιμελητήρια, τους τοπικούς φορείς, τους επιστημονικούς και πολιτισμικούς συλλόγους εξειδικεύοντας και μεταφέροντας στην κοινωνία τις ιδέες μας, αλλά και γειώνοντας το ίδιο το κόμμα με την κοινωνία».

«Σήμερα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιθυμεί να επιστρέψουμε στο μοντέλο που γέννησε την χρεωκοπία. Σε ένα μοντέλο αυταρχικό, διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, σε καμία πρόνοια για το περιβάλλον. Σε ένα μοντέλο αδιαφάνειας και συναλλαγής».

«Οι δημοκρατικοί πολίτες, οι προοδευτικοί άνθρωποι, οφείλουν να αντισταθούν. Να αποτρέψουμε τα σχέδια μιας Δεξιάς που τίποτα δεν διδάχτηκε από την τραγωδία στην οποία βύθισε τη χώρα. Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να ακολουθήσει ένα διαφορετικό δρόμο. Πρέπει να στηρίξει το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα που αποτελεί την σημαντικότερη επένδυση για το μέλλον της κοινωνίας μας».

Το κόμμα που θέλουμε αγαπητοί μου, φίλοι και φίλες, σύντροφοι και συντρόφισσες, κατά την άποψή μου πρέπει να είναι σύγχρονο δημοκρατικό, προοδευτικό, μαζικό, ευρωπαϊκού τύπου και όχι ανατολικού ή τριτοκοσμικού.

Ένα κόμμα όχι πυραμιδικό, όχι με οργάνωση λενινιστικού τύπου αυτά τα «πρότυπα» είναι αναποτελεσματικά πλέον και τελειωμένα από την ίδια την αντικειμενική πραγματικότητα που διαρκώς αλλάζει. Όπως σωστά αναλύει στην ΑΥΓΗ και επισημαίνει ο Αντ. Κοτσακάς πρώτος σε ψήφους για τις οργανωτικές του ικανότητες μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα.

«Το πυραμιδικό κόμμα έχει πλέον υπερβεί τα όριά του… ήταν ικανό να ανταποκριθείστις ανάγκες σε περιόδους έντασης εργασίας, αλλά τώρα μπήκαμε σε περίοδο έντασης γνώσης και κεφαλαίου».

Όπως τόνισε μιλώντας για τη συζήτηση προς το συνέδριο, αναφέρθηκε σε νέα, μεγάλα ζητήματα, «που δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε σαν να μην υπάρχουν π.χ. το θέμα της ρομποτικής, της τεχνιτής νοημοσύνης» που μπήκε στην παραγωγή και θα δημιουργήσει εκατομμύρια ανέργους». Ή το μέγιστο θέμα της κλιματικής αλλαγής που επισημαίνει πλέον στις συνεντεύξεις του και ο Γραμματέας της Κ.Ε Πάνος Σκουρλέτης.

Στο ιστορικό κείμενο της Κ.Ε του Σεπτεμβρίου τονίζεται ιδιαίτερα ότι χρειαζόμαστε «ένα κόμμα ικανό να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, τα νέα πεδία επικοινωνίας που έχει ανοίξει η πληροφορική, τη διασύνδεση εκατομμυρίων ανθρώπων με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

«Ένα κόμμα που θα μπορεί να συμπυκνώνει από την σκοπιά του σοσιαλισμού του 21ου αιώνα τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις της κοινωνίας. Σε έναν κόσμο εξατομίκευσης και ρήξης των κοινωνικών δεσμών προτάσσουμε μια Κοινότητα των κοινοτήτων, ένα δίκτυο, ένα πλέγμα που χωρά πολλά δίκτυα».

Αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε στην κορυφή, μπορούμε να το κάνουμε στη βάση και να κάνουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ γιατί κατανοούν, να τους κάνουμε πομπούς, πολλαπλασιαστές της άποψής μας.

Ο Αλ. Τσίπρας τονίζει και επισημαίνει: «Χρειαζόμαστε ένα ΣΥΡΙΖΑ των μελών». «Δεν έχουμε την πολυτέλεια για σκιαμαχίες στο Κόμμα. Δεν χρειαζόμαστε ένα αρχηγοκεντρικό κόμμα, αλλά ένα ισοδύναμο θέμα είναι να μην μπούμε σε μια άγονη προσπάθεια αναπαραγωγής του μηχανισμού για την ηγεμονία στο κόμμα».

Ο Αλέξης Τσίπρας ενώνει και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με το 32% φιλοδοξεί να γίνει ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα του προοδευτικού χώρου που μετά την επανίδρυση με το προσεχές συνέδριο θα είναι πιο έτοιμος από ποτέ να αναλάβει ξανά τις τύχες του λαού και την διακυβέρνηση της χώρας!

Αλμυρός, 28 Οκτωβρίου 2019
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.