Αναφορά για την πολιτική προστασία στο Νότιο Πήλιο | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Αναφορά για την πολιτική προστασία στο Νότιο Πήλιο

Για τη χρηματοδότηση του Δήμου Νοτίου Πηλίου σχετικά με τη βελτίωση υλικοτεχνικής υποδομής για τις ανάγκες πολιτικής προστασίας ερωτά με αναφορά της, η  Βουλευτής Ν. Μαγνησίας, Ζέττα Μ. Μακρή.

Η Βουλευτής Ν. Μαγνησίας, Ζέττα Μ. Μακρή, κατέθεσε κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Τ. Θεοδωρικάκο, υπέρ του ευλόγου αιτήματος του Δήμου Πηλίου για χρηματοδότηση εξοπλισμού για την κάλυψη αναγκών της πολιτικής προστασίας.  Ειδικότερα, οι ανάγκες σε υλικοτεχνική υποδομή στον τομέα της πολιτικής προστασίας είναι ιδιαίτερα αυξημένες σήμερα, παρά ποτέ, στον Δήμο Νοτίου Πηλίου εάν ληφθεί υπόψη το ιδιαίτερο γεωγραφικό ανάγλυφο του Δήμου και η εξαιρετικά μεγάλη έκταση που καταλαμβάνει καθώς είναι διαρθρωμένος σε 17 κοινότητες και 50 οικισμούς.
Ακόμη, η χρηματοδότηση είναι επιβεβλημένη καθώς ο συγκεκριμένος Δήμος: έχει πληγεί αρκετές φορές από δασικές πυρκαγιές, ιδιαίτερα το 2007 όταν καταστράφηκαν περίπου 50.000 στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης, ενώ, έχουν σημειωθεί μεγάλες ζημιές στην αγροτική οδοποιία, κατολισθήσεις πρανών, προβλήματα στην υδροδότηση, αποκοπή πρόσβασης σε οικισμούς, ζημιές σε αγροτικές εκτάσεις και κατοικίες, διαβρώσεις κατά μήκος παραλιακών δρόμων  και συγκέντρωση φερτών σε υλικών σε ρέματα κατά το έτος 2018 λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και των έντονων βροχοπτώσεων.
Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.