Η Ζέττα Μακρή για τη ρύθμιση οφειλών προς συνταξιοδότηση εμπόρων - Λαός Του Αλμυρού

Η Ζέττα Μακρή για τη ρύθμιση οφειλών προς συνταξιοδότηση εμπόρων

Για τη ρύθμιση των οφειλών, των προς συνταξιοδότηση εμπόρων και επιχειρηματιών, ερωτά με την αναφορά της η Βουλευτής Ν. Μαγνησίας, Ζέττα Μ. Μακρή, μετά από αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου.

Η Βουλευτής Ν. Μαγνησίας, Ζέττα Μ. Μακρή, κατέθεσε στις 5 Νοεμβρίου 2019, κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό  Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Γ. Βρούτση, και τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα, σε συνέχεια αιτήματος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου σχετικά με τη ρύθμιση οφειλών προς συνταξιοδότηση εμπόρων και επιχειρηματικών προκειμένου να διευθετηθεί ένα εξαιρετικά φλέγον κοινωνικό ζήτημα.
Συγκεκριμένα, ενώ πολλοί έμποροι και επιχειρηματίες έχουν στην πλειονότητά τους πληρωμένες τις ασφαλιστικές εισφορές και δύνανται λόγω ηλικίας να συνταξιοδοτηθούν, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, αδυνατούν να καταθέσουν τα χαρτιά τους καθώς υπάρχουν ακόμη οφειλές.
Παρόλη τη διευκόλυνση που έχει δοθεί με την υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις, συνεχίζουν και υπάρχουν έμποροι, οι οποίοι ακόμη και με τον επανυπολογισμό που προκύπτει για τις οφειλές τους κωλύονται να ανταπεξέλθουν λόγω οικονομικής δυσπραγίας αφού αυτές ξεπερνούν το ποσό των 20.000  ευρώ και για τις οποίες θα πρέπει η διαφορά που προκύπτει να καταβληθεί εφάπαξ. Αναμένεται η απάντηση του Υπουργείου καθώς το θέμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και αφορά μεγάλο αριθμό εμπόρων και επιχειρηματιών.
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.