Διακομματικοί έπαινοι για την πρωτοβουλία της Ζέττας Μακρή | Λαός Του Αλμυρού
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.
full screen background image

Διακομματικοί έπαινοι για την πρωτοβουλία της Ζέττας Μακρή

Διακομματικοί έπαινοι για την πρωτοβουλία της κ. Ζέττας Μ. Μακρή να συγκαλέσει την Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής με θέμα:  «Έξυπνες Πόλεις: Η ένταξη των νέων τεχνολογιών στο αστικό περιβάλλον και η πρόκληση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Σε κλίμα έντονης αισιοδοξίας με την ανάδειξη θετικών μοντέλων για την ουσιαστική επίλυση ζητημάτων που αφορούν στο παρόν και το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως των τοπικών κοινωνιών διεξήχθη η 4η Συνεδρίαση της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής των Περιφερειών της Βουλής, της οποίας Πρόεδρος είναι η κα Ζέττα Μ. Μακρή, Βουλευτής Μαγνησίας, την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019.

Η κα Μακρή έλαβε διακομματικούς επαίνους από τους συναδέλφους της, μέλη της Επιτροπής, τόσο για την πρωτοβουλία της όσον αφορά την επιλογή του θέματος της συζήτησης: “Έξυπνες Πόλεις: Η ένταξη των νέων τεχνολογιών στο αστικό περιβάλλον και η πρόκληση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση“, όσο και για το επίπεδο και την ουσιαστικότητα αυτής. Προσκεκλημένοι των εργασιών της Επιτροπής ήταν ο Δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Δ. Παπαστεργίου, και ο κ. Δ. Βέργαδος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, ΙοΤ και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» του Πανεπιστημίου Πειραιώς, οι οποίοι παρουσίασαν με μεγάλη λεπτομέρεια και ανάλυση τα πλεονεκτήματα της ευφυούς πόλης με τη συνδρομή της τεχνολογίας λαμβάνοντας την πόλη των Τρικάλων ως περιπτωσιολογική μελέτη.

Η αυτοδιοίκηση και ειδικά ο πρώτος βαθμός αυτής, όπως είναι ο δήμος, είναι η κατεξοχήν κλίμακα στην οποία τέτοιου τύπου παρεμβάσεις μπορούν να έχουν αποτέλεσμα και να είναι ορατές από τους πολίτες, από τους δημότες, λόγω της δυνατότητας που έχουν οι παρεμβάσεις αυτές να επηρεάζουν την καθημερινότητά τους, να υποστηρίζουν μια σειρά από λειτουργίες της πόλης και της καθημερινότητας των δημοτών, αλλά και να διαμορφώνουν μια διαφορετική συνείδηση και αντίληψη για τη σχέση του δημότη με την αυτοδιοίκηση, με το δημόσιο χώρο καθώς και με τη δημόσια λειτουργία.
Αφήστε μια απάντηση