Αναφορά του Αθ. Λιούπη για τις μετεγγραφές παιδιών πολύτεκνων οικογενειών σε ΑΕΙ/ΤΕΙ - Λαός Του Αλμυρού

Αναφορά του Αθ. Λιούπη για τις μετεγγραφές παιδιών πολύτεκνων οικογενειών σε ΑΕΙ/ΤΕΙ

Αναφορά κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Αθανάσιος Λιούπης προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με τις μετεγγραφές σε ΑΕΙ/ΤΕΙ των παιδιών των  πολύτεκνων οικογενειών. Ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας προώθησε στην Υπουργό το παρακάτω έγγραφο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας .

Ειδικότερα, το έγγραφο της Α.Σ.Π.Ε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ανακοινώθηκαν και φέτος τα αποτελέσματα των αιτήσεων για μετεγγραφή φοιτητών ΑΕΙ/ΤΕΙ σε άλλη πόλη. Για μια ακόμη φορά, τα αποτελέσματα αδικούν τα παιδιά των πολυτέκνων, καθώς τα δύο μόρια που λαμβάνουν δεν είναι ικανά να τους εξασφαλίσουν τη μετεγγραφή.
Θυμίζουμε ότι επί τρεις δεκαετίες ως το Νόμο «Διαμαντοπούλου» το 2009, τα παιδιά των πολυτέκνων δικαιούνταν ελεύθερων, χωρίς κριτήρια, μετεγγραφών, χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα στη λειτουργία των ΑΕΙ/ΤΕΙ, όπως έκτοτε είχαν παραδεχτεί οι Πρυτάνεις.
Για όσους δεν αντιλαμβάνονται γιατί ίσχυαν επί τόσα χρόνια, πριν καταργηθούν, οι ελεύθερες μετεγγραφές των παιδιών των πολυτέκνων, η απάντηση έρχεται 2000 χρόνια πριν από τον Αριστοτέλη: «Δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο, από την ίση μεταχείριση των άνισων».
Με το Νόμο «Γαβρόγλου» η αντιδημοκρατική, αντιπολυτεκνική και αντιοικογενειακή πολιτική συμπληρώθηκε με την απόδοση ενός ακόμη μορίου για τα χαμηλά εισοδήματα, ώστε να φτάνει στα έξι μόρια, με αποτέλεσμα το χάσμα με τη μοριοδότηση των πολυτέκνων να είναι πλέον αγεφύρωτο και να μην μπορούν να μετεγγραφούν τα παιδιά των πολυτέκνων.
Έψαξε όμως το Υπουργείο Παιδείας να εντοπίσει αυτούς που δηλώνουν μηδενικό εισόδημα και λαμβάνουν έξι μόρια; Είναι όσοι εργάζονται στο εξωτερικό και δηλώνουν στην Ελλάδα μηδενικό εισόδημα; Είναι όσοι δεν δηλώνουν επαρκώς ή καθόλου το εισόδημά τους; Γιατί δεν ζητείται κάρτα ανεργίας από τους γονείς όσων λαμβάνουν τα πέντε ή τα έξι μόρια λόγω εισοδήματος;

Ζητούμε από το Υπουργείο Παιδείας, στο όνομα της ειδικής φροντίδας που οφείλει το Κράτος στις πολύτεκνες οικογένειες να τεθούν επιτέλους κριτήρια και δικλείδες ασφαλείας για όσους δηλώνουν μηδενικό εισόδημα. Να ελεγχθούν αναδρομικά όλοι όσοι έχουν πάρει πέντε και έξι μόρια λόγω χαμηλού εισοδήματος, για να φανεί αν όντως τα δικαιούνται. Να γίνουν δεκτές οι ενστάσεις των παιδιών όλων των πολυτέκνων και να τους αποδοθεί η μετεγγραφή και τέλος να τροποποιηθεί ο αντιοικογενειακός, αντιπολυτεκνικός νόμος των μετεγγραφών και να επανέλθουμε στο προ 2009 καθεστώς με ελεύθερες μετεγγραφές για τα παιδιά των πολυτέκνων».
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.