Αποχαιρετισμός στον Απόστολο Καπή - Λαός Του Αλμυρού

Αποχαιρετισμός στον Απόστολο Καπή

Με αφορμή την απρόσμενη απώλεια του αγαπητού μας φίλου και γνωστού στην κοινωνία του Αλμυρού, συζύγου, πατρός και παππού  Απόστολου, με αισθήματα θλίψεως και οδύνης, θέλουμε να καταθέσουμε λίγα λόγια ψυχής, ως φραγή στον αναλλοίωτο νόμο της φθοράς και της λησμοσύνης.

Ορφανός από νεωτάτης ηλικίας, έζησε τα προβλήματα και τις ανάγκες των οικογενειακών περιστάσεων της επώδυνης εποχής εκείνης και η προσφορά στον οικογενειακό περίγυρο έχει ήδη κριθεί στο μέτρο που της αρμόζει και παρέλκει κάθε προσπάθεια για να εξάρουμε τη σημασία της.

Ο εκλιπών επέδειξε πλούσια αθλητική-ποδοσφαιρική δραστηριότητα μεγάλου μεγέθους, με αθλητικόν ήθος και δεν είχε να ζηλέψει τίποτε από τους παίκτας των μεγάλων ποδοσφαιρικών σωματείων του κέντρου. Ηγωνίσθη επί μακρόν με τα χρώματα του τοπικού Συλλόγου Γ.Σ.Α. και άφησε λαμπρές ανεξίτηλες εντυπώσεις. Χαρακτηριστικά ενθυμούμεθα ότι σε πολλούς αγώνες, που το αποτέλεσμα ήτο εις βάρος των ημετέρων, αυτός με την τεχνική του διαίσθηση διέκρινε τα “μαλακά υπογάστρια” του αντιπάλου και με ατομική προσπάθεια κατάφερνε να ανατρέψει το αποτέλεσμα υπέρ του Γ.Σ.Α. καταχειροκροτούμενος από τους οπαδούς αμφοτέρων των ομάδων.

Το ποιοτικόν ποδοσφαιρικόν του τάλαντο διέγνωσαν τα “λαγωνικά” των ισχυρών και μεγάλων ομάδων του κέντρου και του επρότειναν να μεταγραφεί σε κάποια από αυτές, υποσχόμεναι λαμπράν πορείαν με οικονομικά οφέλη αλλά και προβολή, αφού θα ηγωνίζετο στα μεγάλα “σαλόνια”, όχι μόνον των Αθηνών αλλά πιθανόν και της Ευρώπης. Εξ όσων μπορούμε να γνωρίζουμε, για λόγους προσωπικούς και οικογενειακούς, απεποιήθη την τιμήν της προσκλήσεως.

Με αυτά τα λίγα λόγια σε αποχαιρετούμε καλέ μας φίλε με τις εκ μέσης καρδίας ευχές όπως ο Θεός των πνευμάτων και πάσης σαρκός, να σε συναριθμήσει μετά των εκλεκτών Του εν σκηναίς δικαίων.

Αιωνία σου η μνήμη.

Οι φίλοι σου της καφετέριας Α.Δ. Αλμυρού.

Στη φωτογραφία η θρυλική επιθετική πεντάδα του ΓΣΑ της περιόδου 1955-56. Από αριστερά Μπάρδας Τάσος, Καρπέτης Δημήτρης, Ευαγγελόπουλος, Απόστολος, Καπής Απόστολος, Πριάκος Δημήτρης.
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.