Ένταση για τον Πτελεό – Απεγκλωβισμός τακτικών εσόδων στις τελευταίες αναμορφώσεις του έτους από τη Δημοτική Αρχή
Στη συνεδρίαση της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου 2019, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ψήφισαν κατά πλειοψηφία, νέα τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού για το 2019.

Όπως παρουσίασε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Μπέη, το σχέδιο της τροποποίησης αφορά προσωρινές απεντάξεις μικρών έργων με σκοπό να αντλήσει η Δημοτική Αρχή, οικονομικά τακτικά έσοδα και κάποια ποσά από τη ΣΑΤΑ, τα οποία αξιοποιούνται για υλοποίηση μεγαλύτερου έργου, με σκοπό να μη χρησιμοποιηθούν τακτικά έσοδα γι’ αυτό. Στην ουσία, με αυτόν τον τρόπο η Δημοτική Αρχή, απελευθερώνει ποσό 862.000 ευρώ.

Τα έργα που απεντάσσονται είναι: γήπεδο 3×3 Βρύναινας, τσιμεντοστρώσεις και οδοποιία στον Δήμο Αλμυρού, αναπλάσεις πλατειών στον Πτελεό, και στο Κρόκιο, τσιμεντοστρώσεις στην Ανάβρα και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου του Δημοτικού σχολείου Ευξεινούπολης.

Μετά από παρέμβαση του Προέδρου της Τ.Κ. Πτελεού κ. Μπουκοβάλα Κωνσταντίνου, ο Δήμαρχος Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, εξήγησε ότι δεσμεύεται με το τεχνικό πρόγραμμα που θα καταρτιστεί την Άνοιξη του 2020, να ενταχθούν και πάλι τα μικρά έργα που αναγκαστικά απεντάχθηκαν στην τελευταία τροποποίηση, όπως και επανέλαβε τους λόγους που είναι αναγκαίο να γίνει αυτό.

Ο επικεφαλής της παράταξης Αλμυρός Ευθύνη και Δημιουργία κ. Δημήτρης Εσερίδης, τοποθετήθηκε, ότι «είναι θέμα πολιτικής ότι δεν έχουμε χρήματα… χρηματοδοτήσαμε περισσότερα έργα και από τα τακτικά έσοδα, είναι θέμα είσπραξης χρημάτων… διαφωνούμε στην απένταξη των έργων».

Ένταση και πάλι με την τοποθέτηση του κ. Καλλέ

Σε συνέχεια των γεγονότων και της προηγούμενης συνεδρίασης ο κ. Νίκος Καλές τοποθετήθηκε: Σήμερα η κα Μπέη με ένα σωστό τρόπο αναιρεί τον εαυτό της… Με 10.000 ευρώ, μπορείτε να καταργήσετε και τη σκεπαστή αγορά και να πάρουμε ένα εκατομμύριο… Με ένα τρόπο διαδικαστικό λοιπόν, βρήκατε τα χρήματα. Όσο για το τεχνικό πρόγραμμα, θα συνταχθώ με τον αρχηγό μας, θα πω όμως για τον Πτελεό. Ο Πτελεός μας «έφαγε» 300 ψηφοδέλτια, γιατί το είχαμε εγκαταλείψει.  Βλέπω τώρα το μεγάλο ενδιαφέρον του κ. Χατζηκυριάκου.

Ο Δήμαρχος έκλεισε τη συζήτηση λέγοντας: Περίμενα άλλα δείγματα γραφής από τον κ. Καλλέ που έχει τέτοια εμπειρία… Αν ο κ. Καλλές μπορεί σε δυο μήνες, να αποδείξει τι θα κάνουμε στον Πτελεό, όταν είχε πέντε χρόνια και δεν έκανε τίποτε, ας το συμψηφίσει. Οι κάτοικοι του Πτελεού μπορούν να καταλάβουν. Αν ήθελαν να τα κάνουν τα έργα, είχαν πέντε χρόνια. Δεν μπορούσε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, να υλοποιήσει έργο 30.000 ευρώ στον Πτελεό μέσα σε πέντε χρόνια;

 

Πλήρες βίντεο συνεδρίασης:

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.