Ο Χρ. Μπουκώρος σε ΚτΥπ και Υπουργεία για το Νότιο Πήλιο
Σύνδεση Αγίου Γεωργίου – Χιονοδρομικού

και παραλίας Ποτόκι με Ποτιστικά

Θέματα του Δήμου Νοτίου Πηλίου προωθήθηκαν σε υπουργεία και οργανισμούς από τον βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστο Μπουκώρο

Αντιπροσωπεία του Δήμου Νοτίου Πηλίου με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Μιχάλη Μιτζικό και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών, μαζί με τον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρος, είχαν την Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019, κύκλο συναντήσεων σε υπουργεία και οργανισμούς για επείγοντα θέματα του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Αρχικά, ο βουλευτής Μαγνησίας και η αντιπροσωπεία του Δήμου Νοτίου Πηλίου συναντήθηκαν με τον Διευθυντή του Υπουργείου Υποδομών, κ. Διομήδη Νταούλα και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου για τα ζητήματα των υποδομών του Δήμου Νοτίου Πηλίου, οι οποίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τις κακοκαιρίες τόσο το 2018 όσο και το 2019. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της σαφούς εντολής του Υπουργού Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή για αρωγή και συνεργασία του υπουργείου με τους δήμους που έχουν πληγεί από καταστροφές και βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση, όπως ο Δήμος Νοτίου Πηλίου.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε ότι για φέτος ο Δήμος Νότιου Πηλίου θα λάβει, προκειμένου να δημοπρατήσει έργα αποκατάστασης ζημιών, το ποσό των 200.000 ευρώ, που είναι ισόποσο της έκπτωσης από τις δημοπρατήσεις έργων ύψους 800.000 ευρώ για αποκατάσταση καταστροφών. Από το 2020, δηλαδή από τον Ιανουάριο και μετά θα υποβληθούν νέες προτάσεις από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου για αποκατάσταση και των υπολοίπων υποδομών του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

 

Η σύνδεση Αγίου Γεωργίου με το Χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου και η σύνδεση των παραλιών  Ποτόκι και Ποτιστικά

Το σημαντικότερο όμως που προέκυψε από τις συναντήσεις στο Υπουργείο Υποδομών είναι η εξέλιξη για δύο σημαντικά οδικά έργα στο Νότιο Πήλιο. Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα χρηματοδοτήσει μελέτη ύψους 60.000 ευρώ για την οδική σύνδεση του Αγίου Γεωργίου με τον Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, καθώς και την οδική σύνδεση της παραλίας Ποτόκι με τη φημισμένη παραλία Ποτιστικά. Η συγκεκριμένη δίδυμη μελέτη, φυσικά, θα οδηγήσει και στη χρηματοδότηση των δύο οδικών έργων, τα οποία θα αναδείξουν την ορεινή αλλά και την παράκτια φυσιογνωμία του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Πρόκειται για έργα μικρού προϋπολογισμού, αλλά μεγάλης σημασίας για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εκπρόσωποι του Δήμου Νοτίου Πηλίου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους στον Διευθυντή του Υπουργού Υποδομών, κ. Διομήδη Νταούλα και ζήτησαν  να  μεταφερθούν οι ευχαριστίες τους και στον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή.

 

Στον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Κεφαλογιάννη

Στη συνέχεια το κλιμάκιο της Μαγνησίας επισκέφθηκε το γραφείο του Υφυπουργού Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, όπου δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για ταχεία ταξινόμηση τριών πυροσβεστικών οχημάτων του Δήμου Νοτίου Πηλίου, τα οποία παραμένουν σε αχρηστία για γραφειοκρατικούς λόγους.

Επίσης, άμεση ήταν η ανταπόκριση των υπηρεσιακών παραγόντων του Υφυπουργού Μεταφορών στο αίτημα του βουλευτή Μαγνησίας, Χρήστου Μπουκώρου, για ταξινόμηση του λεωφορείου που είχε δοθεί ως δωρεά στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγριάς. Μετά από ταλαιπωρία ενός έτους, η αρμόδια διευθύντρια δεσμεύθηκε ότι μέχρι αύριο Παρασκευή ή το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα θα έχει ταξινομηθεί το λεωφορείο για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες του Δημοτικού Σχολείου Αγριάς. Μια διευθέτηση, η οποία ανεβάζει κατακόρυφα το επίπεδο υπηρεσιών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγριάς.

Στελέχη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας αλλά και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου εξέφρασαν τηλεφωνικά τις ευχαριστίες τους στον βουλευτή Μαγνησίας κ. Χρήστο Μπουκώρο και στον Υφυπουργό κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.

 

Παραγωγική Συνάντηση στις Κτηριακές Υποδομές (ΚτΥπ)

Αμέσως μετά το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο βουλευτής Μαγνησίας και η αντιπροσωπεία του Δήμου Νοτίου Πηλίου είχαν εκτεταμένη συνεργασία στην έδρα της ΚτΥπ (Κτιριακές Υποδομές), με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του οργανισμού κ. Θανάση Γιάνναρη και τον Γενικό Διευθυντή κ. Θεόδωρο Κυριαζόπουλο. Με το ξεκίνημα της συζήτησης, ο κ. Γιάνναρης ξεκαθάρισε ότι είναι σαφές το πλαίσιο εντολών του Υπουργού κ. Κώστα Καραμανλή για κάλυψη των πραγματικών και επειγουσών αναγκών που αντιμετωπίζουν οι δήμοι, ιδιαίτερα στα σχολικά συγκροτήματά τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος δεσμεύθηκε ότι οι Κτιριακές Υποδομές (ΚτΥπ) θα εκπονήσουν για λογαριασμό του Δήμου Νοτίου Πηλίου δύο μελέτες για τη δημιουργία αιθουσών πολλαπλών χρήσεων (γυμναστήρια) σε οικόπεδα ιδιοκτησίας του δήμου, στην Αργαλαστή και στις Μηλιές. Προϋπόθεση για την εκπόνηση της μελέτης είναι ο από πλευράς του δήμου  χαρακτηρισμός των δύο οικοπέδων για τη συγκεκριμένη χρήση. Τόσο ο Δήμαρχος όσο και τα στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, κ. Ευαγγελόπουλος και κ. Τζήκα δεσμεύθηκαν για ταχεία έναρξη των διαδικασιών του χαρακτηρισμού των δύο οικοπέδων.

Επίσης, η Διοίκηση των Κτιριακών Υποδομών ζήτησε από τον Δήμαρχο, κατόπιν αιτήματος που είχε υποβληθεί, να αποσταλούν στην υπηρεσία οι κατόψεις των σχολικών κτιρίων του δήμου, προκειμένου να τοποθετηθούν αλεξικέραυνα, δεδομένου ότι η περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου πλήττεται συχνά από καταιγίδες. Ως εκ τούτου τα σχολεία είναι αναγκαίο να θωρακιστούν από τέτοιους κινδύνους.

Επιπλέον, ο Διευθύνων Σύμβουλος μετά από πρόταση του βουλευτή δεσμεύθηκε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των σχολείων του Νοτίου Πηλίου σε εποπτικό υλικό.

Αξίζει να επισημανθεί πως αποφασίστηκε από την επόμενη χρονιά να υπάρξει στενή συνεργασία για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων του Νοτίου Πηλίου, τα περισσότερα τα οποία λειτουργούν σε παραδοσιακά και διατηρητέα κτίρια.

Τέλος, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου έθεσε και το ζήτημα κατασκευής πυροσβεστικού σταθμού, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύ στεγαστικό πρόβλημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην περιοχή. Από την πλευρά της η Διοίκηση της ΚτΥπ δεσμεύθηκε να εξετάσει το ζήτημα. Τόσο ο βουλευτής Μαγνησίας όσο και ο Δήμαρχος Μιχάλης Μιτζικός ευχαρίστησαν τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Γιάνναρη και τον Γενικό Διευθυντή, κ. Κυριαζόπουλο για την τόσο γόνιμη συνεργασία. Ο κ. Γιάνναρης τόνισε ότι οι εντολές της πολιτικής ηγεσίας είναι για ταχεία και αποτελεσματική δράσης της ΚτΥπ με συγκεκριμένες παρεμβάσεις, προκειμένου να ξεπεραστεί και το ζήτημα έλλειψης οικονομικών πόρων μέσα από σειρά στοχευμένων παρεμβάσεων.

Τα ζητήματα των ΚΕΠ και της οργάνωσης των ΕΛΤΑ

Αμέσως μετά, υπήρξε επικοινωνία με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γεώργιο Γεωργαντά τόσο για το ζήτημα της μετεγκατάστασης του ΚΕΠ Καλών Νερών σε άλλο κτίριο όσο και για την ίδρυση νέου ΚΕΠ στην Αργαλαστή, που αποτελούν ζητήματα μεγάλης προτεραιότητας για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου, προκειμένου να καταστεί εφικτή η ευκολότερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Μάλιστα, το πρωί της Πέμπτης, 5 Δεκεμβρίου, στη συνάντηση του με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Υφυπουργό κ. Γεώργιο Γεωργαντά, ο βουλευτής Μαγνησίας έλαβε τη δέσμευση ότι θα προωθηθούν ταχύτατα τα ζητήματα των δύο ΚΕΠ του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Επίσης, ο βουλευτής Μαγνησίας ενημερώθηκε από τον Υπουργό και το Υφυπουργό για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού των ΕΛΤΑ.

Στο τέλος των συναντήσεων τόσο ο Δήμαρχος Μιχάλης Μιτζικός όσο και τα στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών ευχαρίστησαν θερμά τον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο για το αμέριστο ενδιαφέρον του και τη συνεργασία του για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.