Συναντήθηκε με το διοικητή του ΕΛΓΑ η Ζέττα Μακρή για την καταβολή αποζημιώσεων - Λαός Του Αλμυρού

Συναντήθηκε με το διοικητή του ΕΛΓΑ η Ζέττα Μακρή για την καταβολή αποζημιώσεωνΓια ισότιμη αντιμετώπιση στην καταβολή αποζημιώσεων όλων των καλλιεργητών δεσμεύθηκε ο νέος διοικητής του ΕΛΓΑ κ. Α. Λυκουρέντζος στη Ζέττα Μ. Μακρή, με την οποία είχε εκτενή συνεργασία.

Ισότιμα θα αντιμετωπισθούν οι ζημιές για κάθε καλλιεργητή, σε κάθε περιοχή της χώρας, όταν πρόκειται για ομοειδείς αιτίες σε ομοειδείς καλλιέργειες. Αυτή ήταν η διαβεβαίωση του νέου διοικητή ΕΛΓΑ, κου Α. Λυκουρέντζου στην κ. Ζέττα Μ. Μακρή, που του μετέφερε αιτήματα από τη συνάντησή της με τους ελαιοπαραγωγούς των Άνω Λεχωνίων και από την ενημέρωση που είχε από τους παραγωγούς του Πηλίου. Στη συνάντηση, που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 10 Δεκεμβρίου 2019, τέθηκε, μεταξύ άλλων, το θέμα της καταβολής των αποζημιώσεων για τις ζημιές οι οποίες είχαν προκληθεί στους ελαιοπαραγωγούς της Μαγνησίας. Ειδικότερα, παρά το γεγονός ότι κάποιες από αυτές τις ζημιές δεν καλύπτονται από τον υφιστάμενο Κανονισμό του ΕΛΓΑ, ο Διοικητής διαβεβαίωσε την κ. Μακρή ότι θα καταβληθεί προσπάθεια και θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια αξιοποίησης άλλων πηγών χρηματοδότησης, όπως κρατικές ενισχύσεις, ΠΣΕΑ και De Minimis προκειμένου να αποζημιωθούν οι αγρότες για τις ζημιές που υπέστησαν.
Τέλος, στην εύλογη ανησυχία των αγροτών του Ν. Μαγνησίας, που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση του 2019, ο Διοικητής απάντησε ότι, ήδη, οι Υπηρεσίες επεξεργάζονται τα δεδομένα για την ταχύτερη δυνατή καταβολή αποζημιώσεων μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εκτίμησης και υπολογισμού τους.
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.