Γιορτή του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Ν. Αγχιάλου για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου


Το πνεύμα των Χριστουγέννων ζωντάνεψε την περασμένη Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Νέας Αγχιάλου, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος. Τα χαμόγελα και οι χαρούμενες παιδικές φωνούλες “γέμισαν” το χώρο όπου βρισκόταν ο αγαπημένος και παιχνιδιάρης Ξυλοπόδαρος και η Χιονάτη, που με φαντασία και μεράκι ζωγράφισε Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες στα παιδικά προσωπάκια.

Η παιδική χορωδία του Φιλοπρόοδου Συλλόγου και η μαέστρος της κα Χαρά Σταυράκη-Αναγνώστου, μέσα από γνωστές κι αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, “πλημμύρισαν” την πλατεία, δημιουργώντας μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, μεταφέροντας τη Χριστουγεννιάτικη μαγεία. Το νηπιακό τμήμα του χορευτικού του συλλόγου και η χοροδιδάσκαλος κα Θάλεια Μπούτλα, παρουσίασαν ένα μικρό δείγμα των χορευτικών ικανοτήτων τους. Το παιδικό και εφηβικό τμήμα, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κου Θανάση Μπέα, παρουσίασαν χορούς της πατρίδας του Αη-Βασίλη, της Καππαδοκίας.
Η φωταγώγηση του δέντρου έγινε μέσα σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού από όλους τους παρευρισκομένους. Προσεφέρθησαν σοκολατάκια και αναψυκτικά στα παιδιά καθώς και ζεστό κρασί στους μεγάλους. Μέσα στο καφενεδάκι,”Στου καφέ τα Παραμύθια” παρουσιάστηκαν Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες που φιλοτεχνήθηκαν με ιδιαίτερο μεράκι και διάθεση.
Μια γιορτή, που η αρχική της ιδέα, τρία χρόνια πριν, ήταν της Γιάννας της Μπούτλα, στη μνήμη της οποίας ήταν αφιερωμένη η φετινή εκδήλωση.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.