Κ. Μαραβέγιας: «Η επανεκκίνηση της πατρίδας μας αποτυπώνεται στο νέο προϋπολογισμό»
Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ.  Κωνσταντίνος Μαραβέγιας περιέγραψε μερικά από τα μέτρα οικονομικής ανακούφισης της κοινωνίας, των οποίων την εφαρμογή θα επιτρέψει ο κατατεθειμένος κρατικός προϋπολογισμός για το 2020.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις διαδοχικές μειώσεις φόρων όπως ο ΕΝΦΙΑ, στις προγραμματιζόμενες αυξήσεις παλαιών συντάξεων, στη χορήγηση των νέων συντάξεων χηρείας τις οποίες είχε «παγώσει» ο ΣΥΡΙΖΑ, στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κ.ο.κ.

Παράλληλα, επεσήμανε το «παράδοξο» να καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ τη Ν.Δ. για παροχές στους πλούσιους την ώρα που δήθεν δεν δίνεται τίποτα στη μεσαία τάξη και στους οικονομικά αδύναμους. Αναλύοντας τα πλεονάσματα του 2019 και του 2020 ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας διέψευσε τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ως εξής:

«Εμείς θέλουμε να σταματήσουμε την πολιτική ολικής αφαίμαξης της ελληνικής κοινωνίας που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ για να μείνουν επιτέλους χρήματα στην πραγματική οικονομία. Απλώς ο ΣΥΡΙΖΑ με γκεμπελισμούς επιχειρεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα. Την ίδια τακτική ακολουθείτε κάθε φορά που μιλάτε κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ. Βαρέθηκα να ακούω από την ώρα που πάτησα το πόδι μου στη Βουλή ότι η Νέα Δημοκρατία αναθεώρησε τη στάση της στη Συμφωνία των Πρεσπών, ότι αναθεώρησε το «η θάλασσα έχει σύνορα» κ.ά.

Μάλιστα, λέτε ψέματα ακόμα και με ασήμαντη αφορμή. Π.χ. στο τέλος της χθεσινής συζήτησης ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε ανακριβέστατα στη δήθεν πρώτη τοποθέτηση ρομποτικού συστήματος χειρουργικής “Da Vinci” στο ΕΣΥ αυτές τις ημέρες χρηματοδοτημένο από το υπερπλεόνασμα! Είναι κρίμα που είναι χειρουργός, αλλά για κακή του τύχη χειρουργός είμαι κι εγώ που τον άκουγα. Πληροφορώ τον κ. Πολάκη ότι το σύστημα αυτό λειτουργούσε από το 2008, αλλά παροπλίστηκε λόγω κακής συντήρησης επί ΣΥΡΙΖΑ!

Όμως το τί πραγματικά συμβαίνει στη χώρα φαίνεται κι από την αντίδραση των συμπολιτών μου στη Μαγνησία. Οι Έλληνες είναι αισιόδοξοι για το 2020 και ευχαριστημένοι γιατί το 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους αιφνιδίασε ευχάριστα. Ολόκληρη η κοινωνία εισέπραξε θετικά τις παρεμβάσεις της νέας κυβέρνησης στο πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης της Ν.Δ. Αυτό που μετρά λοιπόν για τους Έλληνες είναι το μέλλον της χώρας. Η ισχυρή ανάπτυξη και η επανεκκίνησή της που αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό του 2020».

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.