Εκδήλωση του ΓΕΛ Αλμυρού για το πρόβλημα του διαδικτυακού εθισμού
Εκδήλωση έγινε από το Γενικό Λύκειο Αλμυρού την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 στο Πολιτιστικό κέντρο Αλμυρού με το πολύ επίκαιρο θέμα: «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Ο διαδικτυακός εθισμός».

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο Διευθυντής του ΓΕΛ Αλμυρού Ιωάννης Θεοδώρου εξήγησε για ποιους λόγους έγινε η εκδήλωση. Επεσήμανε ότι οι μαθητές περνούν πολλές ώρες μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή ή κινητού τηλεφώνου και σχολίασε: «Μπορεί οι σημερινοί μαθητές να έχουν πολύ καλές γνώσεις πληροφορικής, αλλά δυστυχώς ασχολούνται πολλές ώρες και ανυποψίαστα με τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έλκονται από την τεχνολογία, αλλά δεν υπολογίζουν ότι κάποιοι άλλοι κάνουν διαφορετική χρήση και έχουν άσχημες προθέσεις».
Ο αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, Γεώργιος Σκόνδρας, τόνισε ότι παρατηρείται αυξητική τάση στα περιστατικά και τις καταγγελίες που φθάνουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Υπογράμμισε ότι πολλοί είναι αυτή που «κρύβονται» διαδικτυακά, ενώ συχνά έχουμε ηλεκτρονικές διαδικτυακές απάτες. Ιδιαίτερη μνεία έκανε για τη συχνή διαδικτυακή σεξουαλική παρενόχληση (με πολλά τέτοια κρούσματα στον Αλμυρό), ενώ μίλησε και για το ιντερνετικό μπούλινγκ. Επανέλαβε ότι όσοι «σερφάρουν» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διατρέχουν πολλούς κινδύνους, ενώ αφήνουν και το ηλεκτρονικό τους αποτύπωμα, το οποίο και θα τους ακολουθεί στην υπόλοιπη ζωή τους. Ο κ. Σκόνδρας συμβούλεψε τους μαθητές να έχουν πολύ καλή επικοινωνία με τους γονείς, οι οποίοι πρέπει να γνωρίζουν τι κάνουν τα παιδιά τους στο ίντερνετ, γιατί διαθέτουν μεγαλύτερη εμπειρία και μπορούν να καταλάβουν τι κρύβεται πίσω από το φαινομενικά  ωραίο, ενώ οι ανήλικοι παρασύρονται από κάτι που φαίνεται ωραίο και είναι πιθανό να πέσουν σε παγίδες. Σημείο-κλειδί είναι η επιμόρφωση του κοινού και κυρίως των γονέων-μαθητών για την ορθή και ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.