Δημοπρατείται η μετεγκατάσταση του 1ου Νηπιαγωγείου – Δηλώσεις Μακρή, Χατζηκυριάκου, Πολύζου – Βίντεο


Το πρωί της Πέμπτης 2 Ιανουαρίου, στο Δημαρχείο Αλμυρού, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Αλμυρού κ. Ευάγγελου Χατζηκυριάκου με την Βουλευτή Μαγνησίας κα Ζέττα Μακρή και τον Διευθυντή Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργο Πολύζο κατά την οποία ανακοινώθηκε πως μπορεί πλέον να δημοπρατηθεί το έργο της μετεγκατάστασης του 1ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού.

Όπως ειπώθηκε, το 1ο Νηπιαγωγείο που στεγάζεται τώρα στο κτήριο του πρώην ΠΙΚΠΑ χωρίς τις κατάλληλες προδιαγραφές, σε δρόμο με μεγάλη κίνηση, θα μετεγκατασταθεί σε χώρο δίπλα στο 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού. Η χρηματοδότηση θα γίνει με 430.000 ευρώ από το Ίδρυμα Β. Μελά για την Προσχολική Αγωγή (η σχετική σύμβαση είχε υπογραφεί τον Απρίλιο του 2019) και με 307.000 από το Δήμο Αλμυρού. Οι πόροι έχουν εξασφαλιστεί, ολοκληρώθηκαν τα γραφειοκρατικά ζητήματα με παρέμβαση δύο φορές της Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως ύστερα από ενέργειες της κας Μακρή και πλέον, το έργο μπορεί να δημοπρατηθεί.
Ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Χατζηκυριάκος ανέφερε: «Η χρονιά ξεκινάει με μία ευχάριστη είδηση. Είναι ιδιαίτερη στιγμή για την πόλη του Αλμυρού καθώς μια μεγάλη προσπάθεια έφθασε στο τέλος της με αίσιο τρόπο, πήραμε την έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, οπότε είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη μετεγκατάσταση του 1ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού σε ένα κτήριο σύγχρονο με όλες τις προδιαγραφές. Μιλάμε για ένα σημαντικό ζήτημα που έχει να κάνει με την παιδεία, με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, με τα παιδιά μας που είναι η βάση ώστε να εκπαιδευτούν σωστά και να γίνουν χρήσιμοι πολίτες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Ίδρυμα Μελά το οποίο πήρε ένα πολύ σημαντικό έργο και την Βουλευτή μας, κα Ζέττα Μακρή που το πίστεψε, πάσχισε, έπεισε το Ίδρυμα Μελά ώστε να χρηματοδοτήσει το έργο και εύχομαι αυτή η ευχάριστη στιγμή να έχει ανάλογη συνέχεια για το Δήμο μας».
Η Βουλευτής Μαγνησίας κα Ζέττα Μακρή δήλωσε: «Χαίρομαι για αυτή την εξέλιξη που είναι κάτι θετικό για τον Αλμυρό. Ίσως είναι παραπάνω από τρία χρόνια που ευρέθη ο χώρος, ξεκίνησαν οι διαδικασίες, χρειάστηκε πέρα από την Δημοτική Αρχή, η προσωπική εμπλοκή του κ. Πολύζου και η προσωπική εμπλοκή της Υπουργού Παιδείας κας Κεραμέως για να τελειώσει η γραφειοκρατία. Τώρα μπορούμε να αναγγείλουμε την έναρξη αυτού του τριθέσιου νηπιαγωγείου που το Ίδρυμα Μελά είχε την καλοσύνη να δωρίσει στην περιοχή μας. Θα γίνει ένα νέο νηπιαγωγείο που θα είναι άψογο όσον αφορά στο κτήριο και τις υποδομές του. Χαίρομαι που μετά από τρία χρόνια είμαι σε θέση να αναοκοινώσω την έναρξη των διαδικασιών για την ανέγερσή του και θεωρώ ότι θα καλυφθεί και ο εξοπλισμός από το Ίδρυμα Μελά».
Τέλος, ο κ. Γιώργος Πολύζος, Διευθυντής της Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας σχολίασε: «Η Α’ Βάθμια Εκπαίδευση έχει άριστη συνεργασία με το Δήμο Αλμυρού σε όλα τα επίπεδα και κυρίως εκείνο που απασχολεί σε μεγάλο βαθμό είναι το κτηριακό. Εγκρίθηκε ο σχεδιασμός για δύο νηπιαγωγεία, τη μετεγκατάσταση του 1ου και του 5ου που στεγάζονται σε κτήρια κάθε άλλο παρά κατάλληλα. Η ποιότητα της εκπαίδευσης ξεκινάει από την ποιότητα της προσχολικής αγωγής. Οφείλουμε στους μικρούς μαθητές να τους παρέχουμε τους καλύτερους χώρους για να έχουν την καλύτερη πρόοδο στα μαθήματά τους».
Όπως αναφέρθηκε, έχει γίνει η μελέτη και κατατέθηκε προς έγκριση στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» για το 5ο Νηπιαγωγείο, με τον Δήμαρχο Αλμυρού να υπογραμμίζει ότι περιμένει θετική απάντηση και σε αυτό το θέμα.


 

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.