Την Κυριακή 12/1 η κοπή πίτας του Περιφερειακού Τμήματος Χορού Αλμυρού του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου
Αφιερωμένη στους χορούς των νησιών του Ιονίου είναι η εκδήλωση του περιφερειακού τμήματος χορού Αλμυρού του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου, την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 στις 13.00 το μεσημέρι που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του κτήματος Παπαθανασίου-Τιμπλαλέξη στον Αλμυρό.

Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση περιλαμβάνει κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα νησιά του Ιονίου με τις χορευτικές ομάδες (ενηλίκων και παιδικής) του περιφερειακού τμήματος Αλμυρού. Συμμετέχει και η χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων Λαμίας. Στη συνέχεια, θ’ ακολουθήσει γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα και φαγητό. Τιμή συμμετοχής 12 ευρώ.

To Περιφερειακό τμήμα χορού Αλμυρού του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου δημιουργήθηκε πριν από μία δεκαετία, στο πλαίσιο της διάσωσης και προβολής της νεότερης ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς στην ευρύτερη περιοχή μας. Πρόκειται για τμήμα δυναμικό που συνεχίζει την επιτυχή του πορεία αριθμώντας έως σήμερα ένα σημαντικό αριθμό χορευτών και εθελοντών, σε τμήματα για παιδιά και τμήματα ενηλίκων. Στόχος της δημιουργίας του είναι η προβολή της πλούσιας σε λαογραφικά στοιχεία επαρχίας Αλμυρού, άλλες συναφείς δράσεις και η τόνωση της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της πόλης του Αλμυρού.

Η ομάδα εμφανίσεων του Αλμυριώτικου Περιφερειακού Τμήματος του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου, στην έως τώρα πορεία της, εκτός από διάφορες εκδηλώσεις στον Αλμυρό και στο Βόλο, συμμετέχει με επιτυχία σε διοργανώσεις φορέων της περιοχής μας, σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο με πολιτιστικό, κοινωνικό και τουριστικό χαρακτήρα, συμβάλλοντας στο έργο του Λ.Ε.Β.  που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και αδιάλειπτης δράσης στην περιοχή της Μαγνησίας.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.