Διάκριση στο πόκερ για τον Πάρη Βέργα - Λαός Του Αλμυρού

Διάκριση στο πόκερ για τον Πάρη Βέργα

Αναδείχθηκε νικητής στα Σκόπια σε τουρνουά με 500 συμμετοχές!

Ο Πάρης Βέργας είναι γνωστός στο αθλητικό κοινό για την παρουσία του σε διάφορες ομάδες της περιοχής ως ποδοσφαιριστής. Εκτός όμως από την απόδοσή του στους αγωνιστικούς χώρους των ποδοσφαιρικών γηπέδων, διακρίνεται και στα τραπέζια με την πράσινη τσόχα… Συγκεκριμένα, παίζει πόκερ και μάλιστα, προσφάτως, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, κέρδισε σημαντικό τουρνουά που διεξήχθη σε καζίνο των Σκοπίων.

Για το ιδιαίτερο αυτό χόμπι του, μίλησε στο “Λαό του Αλμυρού”. Αρχικά ανέφερε πώς ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το πόκερ: “Ξεκίνησα παίζοντας στο ίντερνετ, καθαρά για ψυχαγωγικούς λόγους, για να γεμίσω τον ελεύθερο χρόνο μου με κάτι που μου άρεσε. Αυτό έγινε πριν περίπου δεκαπέντε χρόνια, αλλά ποτέ δεν έπαιζα συστηματικά. Τα τελευταία χρόνια είμαστε μία παρέα πέντε-έξι ατόμων από το Βόλο και φέτος συμμετείχαμε τρεις φορές σε τουρνουά που έγιναν στα Σκόπια. Το είδαμε σαν εκδρομή. Πάμε όλοι μαζί σαν ομάδα, σαν παρέα, δεν συμμετέχω ποτέ μόνος μου. Το ότι στο πιο πρόσφατο τουρνουά ήμουν ο νικητής, με χαροποίησε πολύ” και συνέχισε λέγοντας για τη συγκεκριμένη διάκριση: “Υπήρχαν 500 συμμετοχές, το τουρνουά είχε την ονομασία Trophy #1, πραγματοποιήθηκε το διάστημα 19-22 Δεκεμβρίου στη Γευγελή και ο ανταγωνισμός ήταν αυξημένος”.

Ερωτηθείς για τα χαρακτηριστικά ενός παίκτη πόκερ, απάντησε: “Χρειάζεται υπομονή, καθαρό μυαλό και ελιγμούς την ώρα του αγώνα. Όλα αυτά αποκτώνται με την εμπειρία. Σίγουρα η ψυχραιμία παίζει ρόλο, όπως επίσης να ψυχολογήσεις σωστά τον αντίπαλο. Έχουμε να κάνουμε με συναισθήματα και διαχείριση καταστάσεων στο τραπέζι. Όσο πιο πολύ παίζω, τόσο καλύτερα μπορώ να προβλέψω τις κινήσεις του αντιπάλου”.

Σχετικά με το εάν ασχολείται επαγγελματικά και πώς προετοιμάζεται για τα παιχνίδια, ήταν σαφής: “Όχι δεν είμαι επαγγελματίας ούτε θα γίνω. Παίζω καθαρά γιατί το πόκερ είναι ευχάριστο χόμπι για εμένα. Είμαι αυτοδίδακτος. Ό,τι έχω μάθει, το πέτυχα κερδίζοντας συνεχώς εμπειρίες, δεν έχω διαβάσει βιβλία ούτε ακολουθώ την προετοιμασία που χρειάζεται και κάνουν οι επαγγελματίες. Θα μου άρεσε πάντως να δοκιμάσω την τύχη μου και σε μεγαλύτερα τουρνουά, σε πιο υψηλό επίπεδο. Άλλωστε ποιος δεν θα ήθελε να παίζει σε μεγάλα τραπέζια στην Ευρώπη”.

Για τα στοιχεία που κάνουν το πόκερ ιδιαίτερη ενασχόληση για τον ίδιο, ο Πάρης Βέργας είπε: “Το πόκερ είναι άθλημα πνευματικό. Έχει αδρεναλίνη, σκέψη, σε σχέση με το ποδόσφαιρο που παίζω χρόνια, είναι πιο ατομικό. Μπορεί να ανήκεις σε μία ομάδα, αλλά δεν εξαρτάσαι τόσο πολύ από τους συμπαίκτες σου. Αυτό που μου αρέσει είναι ότι δεν βασίζεται στην τύχη όπως ορισμένοι ίσως πιστεύουν. Είναι θέμα στρατηγικής, παιχνίδι μυαλού και συναισθημάτων”.
Σχολίασε πως η διάρκεια των αγώνων στα τουρνουά εξαρτάται από τις συμμετοχές, αλλά συνήθως παίζουν σε κάθε τραπέζι 9-10 άτομα και πως η χώρα μας έχει πολύ καλούς παίκτες, με κορυφαίο τον επαγγελματία Αλέξανδρο Κολώνια που κατάγεται από τον Βόλο.

Τέλος, δεν παρέλειψε να επιστήσει την προσοχή λέγοντας χαρακτηριστικά: “Χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν παίζει κανείς στο ίντερνετ. Μιλάμε για πλαστικό χρήμα και είναι πολύ εύκολο να ξεφύγει η κατάσταση με άσχημες συνέπειες. Πρέπει να γίνεται σωστή διαχείριση γιατί το πόκερ είναι εθιστικό”.
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.