Ευνεινουπολίτικα κρασιά – βραβεύσεις και κοπή πίτας για τον Πολιτιστικό Ευξεινούπολης
Τρία σε ένα, για τον πολιτιστικό σύλλογο Ευξεινούπολης στην εκδήλωση του Σαββάτου 11 Ιανουαρίου, με κοπή πίτας, βραδιά αφιερωμένη στο Ευξεινουπολίτικο κρασί, με εξαιρετική συνοδεία μουσικών και βραβεύσεις.

Η καθιερωμένη πλέον εκδήλωση μνήμης και τιμής στους Ανατολικορωμυλιώτες που έφεραν τις βέργες τους (κλωνάρια από τα αμπέλια τους) και μ’ αυτές συνέχισαν τη ζωή τους και τα …μεράκια τους στην Ευξεινούπολη, συνδυάστηκε με την ετήσια κοπή πίτας για το 2020.

Η πρόεδρος κα Χρύσα Μαρδάκη, αναφέρθηκε στην αξία και αιτία της εκδήλωσης μνήμης, στον πατροπαράδοτο τρόπο παραγωγής που συνεχίζεται και τιμάται. Η κα Μαρδάκη, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο φετινό καρναβάλι που ήδη ετοιμάζεται, το οποίο θα έχει θέμα την κλιματική αλλαγή και κάλεσε όλους μας να συνδράμουμε και να συμμετέχουμε σ’ αυτό.

Οι παραγωγοί που τιμήθηκαν και προσέφεραν το κρασί τους για την εκδήλωση ήταν οι: Βασιλική Μαρδάκη, ο Βασίλειος Ράπτης, Βασίλειος Μπελικαΐδης, Νικόλαος Μπελικαΐδης, Σωτήρης Γιάννης, Χάρης Αραμπατζής, Ηλίας Μητράκος, Χρήστος Μαστραφτσής, Δημήτρης Καραντζιάς, Γοδενόπουλος Αντώνιος, Αμπραζογούλα Κωνσταντίνα και Βασίλειος Καραλίδης.

Το δώρο που αντιστοιχούσε στο φλουρί της πίτας και τα δώρα προς τους παραγωγούς και της λαχειοφόρου φιλοτέχνησαν τα μέλη του τμήματος κεραμικής του Συλλόγου.

Τη διασκέδαση ανέλαβαν οι μουσικοί Μπέττυ Κοτζαπαναγιώτη, Στέργιος Μπουκουβάλας και Χρήστος Γιαννακόπουλος.

Για τη συμβολή τους στο Σύλλογο, τιμήθηκαν από το Δ.Σ. οι πατέρας Γεώργιος Γιαννιός, Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αρετή Μπέη, Πρόεδρος Ευξεινούπολης κ. Αργύρη Τέφογλου, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Τσούτσας, Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Αργυρόπουλος, ιατρός κ. Θωμάς Σαμακοβλής.

 

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.