Έντονη δραστηριότητα από το Σύλλογο Νέων Πτελεού τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του - Λαός Του Αλμυρού

Έντονη δραστηριότητα από το Σύλλογο Νέων Πτελεού τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του

Ο Σύλλογος Νέων Πτελεού ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2018, άρα έκλεισε τον πρώτο χρόνο ζωής του πριν λίγες ημέρες και σε αυτό το διάστημα πρόλαβε να ενεργοποιήσει την τοπική κοινωνία του χωριού με πλήθος εκδηλώσεων, πρωτοποριακές και ενδιαφέρουσες που είχαν πολύ θετική αποδοχή από τους Φτελιανούς.

Η πρόεδρος του συλλόγου Μαρίνα Ξυνού μιλώντας στο «Λαό» σχολίασε: «Η ίδρυση του συλλόγου μας τον Δεκέμβριο του 2018 έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους κατοίκους του Πτελεού και τους παραθεριστές τους καλοκαιρινούς μήνες που έρχονται στην περιοχή μας. Προσπαθήσαμε με μία σειρά από εκδηλώσεις να αναδείξουμε θέματα που ενδιαφέρουν τους κατοίκους και να έχουμε δράσεις που έλειπαν από τον Πτελεό. Ο κόσμος μάς αγκάλιασε. Ήρθε στις εκδηλώσεις, στήριξε τις πρωτοβουλίες μας όπως για παράδειγμα την αιμοδοσία ή το φεστιβάλ και μας έδωσε θετικό μήνυμα να συνεχίσουμε το έργο μας με περισσότερη δύναμη κι αισιοδοξία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης τους άλλους συλλόγους του Πτελεού με τους οποίους είχαμε αγαστή συνεργασία».

Το διοικητικό συμβούλιο απαρτίζουν οι Μαρίνα Ξυνού (πρόεδρος), Ιωάννα Χασιώτη (αντιπρόεδρος), Γεώργιος Λωρίδας (γραμματέας), Νίκος Γερογιάκομος (ταμίας) και Σοφία Παπαδοπούλου (μέλος).

Το 2019 ξεκίνησε με την κοπή πίτας του συλλόγου, συνεχίστηκε με εκδρομή στον Παρνασσό και στις 9 Μαρτίου διοργανώθηκε το 1ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού. Την επόμενη ημέρα, ο σύλλογος συμμετείχε στο αποκριάτικο γλέντι, μαζί με τον Λαογραφικό Όμιλο Πτελεού όπου μεταξύ των άλλων έγινε διαγωνισμός καλύτερης αμφίεσης και μαγειρικής.
Σημαντική ημερομηνία ήταν η 6 Απριλίου διότι τότε πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των γραφείων του συλλόγου, ενώ ο καθηγητής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Γκέρτσης μίλησε για την ολιστική διαχείριση των ελαιώνων σε σχέση με τις νέες τεχνολογίες σε μία ενδιαφέρουσα ομιλία που σχετίζονταν με την ελαιοκαλλιέργεια, βασική πηγή εισοδήματος για κατοίκους του Πτελεού.

Τον Μάιο, δημιουργήθηκε η «βιβλιοθήκη του δρόμου» στην παραλία Πηγάδι και την πλατεία, όπου οι κάτοικοι ή οι επισκέπτες της περιοχής μπορούν να αφήνουν ή να παίρνουν βιβλία για διάβασμα. Ήταν μια καινοτόμος δράση με σκοπό την ελεύθερη διακίνηση βιβλίων.

Πραγματοποιήθηκε σεμινάριο πρώτων βοηθειών και στα τέλη Ιουνίου ημερίδα που αφορούσε την οριοθέτηση συμπεριφοράς παιδιών με ομιλήτρια τη σύμβουλο ψυχικής υγείας Μαρίζα Πανάρετου, ενώ ίσως κορυφαία εκδήλωση του Συλλόγου Νέων Πτελεού ήταν το καλοκαιρινό φεστιβάλ που έγινε τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου. Με διάρκεια μίας εβδομάδας, καθημερινά υπήρχε μια διαφορετική δράση όπως προβολή ταινίας για τα παιδιά, συναυλία, αναβίωση του εθίμου της ψαράδικης βραδιάς σε συνεργασία με τον Πρωτεσίλαο, αιμοδοσία, έκθεση κόμικς 70 ετών, αγώνας δρόμου 4 χιλιομέτρων, σε συνεργασία πάλι με τον τοπικό αθλητικό σύλλογο.
Μία ακόμη εκδρομή στην Αθήνα όπου τα τέλη του συλλόγου και οι κάτοικοι επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και η χρονιά έκλεισε με τη χριστουγεννιάτικη γιορτή. Δίχως αμφιβολία ο Σύλλογος Νέων Πτελεού που αριθμεί 60 μέλη, αποδείχθηκε πολύ ενεργός παρά το γεγονός ότι ήταν στο ξεκίνημά του και πλέον βάζει νέους στόχους για τους επόμενους μήνες με στόχο να «ζωντανέψει» το χωριό του Πτελεού.
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.