Κ. Μαραβέγιας: “Στόχος να έχουμε επισκέψιμους υποθαλάσσιους αρχαιολογικούς χώρους στον Παγασητικό το 2020”


Απαντώντας σε κοινοβουλευτική Ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Κωνσταντίνου Μαραβέγια σχετικά με τη λειτουργία 4 επισκέψιμων ναυαγίων στην Αλόννησο και το Δυτικό Παγασητικό, το υπουργείο Τουρισμού συμφώνησε με την πρόταση γρηγορότερης υλοποίησης του έργου που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Σημειώνεται πως το εν λόγω έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με ορίζοντα υλοποίησης το 2023 και περιλαμβάνει σειρά ναυαγίων μοναδικής αρχαιολογικής αξίας για τη χώρα μας που σώζονται μέσα σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς. Σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργείου και την πρόσφατη ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αξιοποίηση πρόσθετων ευρωπαϊκών κονδυλίων για την ανάδειξη των ενάλιων αρχαιολογικών χώρων της Μαγνησίας, ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας έκανε την εξής δήλωση:

“Οφείλουμε όλοι μας στη Μαγνησία να αναγνωρίσουμε τη πρόσφατη δέσμευση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για ολοκλήρωση των υποθαλάσσιων μουσείων σε Αλόννησο και Δυτικό Παγασητικό μέσα στο 2020. Πρόκειται για πολύ μεγάλη επιτάχυνση ενός μοναδικού για την Ελλάδα έργου πνοής, του οποίου η ολοκλήρωση αναμενόταν κανονικά το 2023. Οφείλουμε επίσης πολλά στην ενεργητικότητα του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Κ. Λούλη, ο οποίος εργάζεται για την δημιουργία ενός καινοτόμου δικτύου τουριστικών αξιοθέατων στη Μαγνησία που θα περιλαμβάνει την κατασκευή 2 πρωτοποριακών Κέντρων Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης επισκεπτών σε Αμαλιάπολη κι Αλόννησο για τους Επισκέψιμους Ενάλιους Αρχαιολογικούς Χώρους.
Πρόκειται για μια πολυδιάστατη δράση με προφανή οφέλη για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων της Μαγνησίας αλλά και γενικότερα της περιφέρειας μας ως ενός προορισμού υψηλού επιπέδου που θα προσφέρει σύνθετα πακέτα υπηρεσιών οικοτουρισμού, καταδυτικού και πολιτιστικού τουρισμού”.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.