Οι Σαρακατσαναίοι Ευξεινούπολης τίμησαν και φέτος τους γεροντάδες
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης και Περιχώρων «Η Στάνη» διοργάνωσε την καθιερωμένη εκδήλωση για τους γεροντάδες και την κοπή πίτας. Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 16 Ιανουαρίου στην ταβέρνα «Ούτας».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον πατέρα Γεώργιο Γιαννιό να ευλογεί τη βασιλόπιτα κι αμέσως μετά πήρε το λόγο ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιάννης Πρεβεζιάνος ευχαριστώντας την εφημερίδα μας «Λαός του Αλμυρού» και την ΕΚΠΟΛ Μαγνησίας για την αρωγή της. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ Γιώργος Κίτσος ο οποίος εξήρε το έργο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης και Περιχώρων που κρατάει ζωντανή την παράδοση του τόπου μας.
Στη συνέχεια έγιναν οι βραβεύσεις των «γεροντάδων», των μεγαλύτερων σε ηλικία μελών του συλλόγου, για την πολυετή προσφορά τους. Αυτοί για τη φετινή χρονιά ήταν οι εξής πέντε: Γεώργιος Θεοδωράκης, Δημήτριος Κοταρέλος, Βασίλειος Καλόγηρος, Νικόλαος Ρουπακιάς, Θεόδωρος Ζήσης. O τελευταίος όπως είπε «δεν είναι σαρακατσάνος, αλλά νιώθει σαν σαρακατσάνος γιατί αγαπάει, εκτιμάει πολύ το σύλλογο και σε όλες τις εκδηλώσεις είναι παρών». Οι βραβευθέντες έλαβαν ωραίο καδράκι με δίπλωμα τιμής ένεκεν.
«Πάντα οι σαρακατσαναίοι δίναν προτεραιότητα στους μεγάλους, τους γεροντότερους» ανέφερε ο κ. Πρεβεζιάνος καλώντας τα μέλη του συλλόγου να αρχίσουν τα παραδοσιακά τραγούδια …που έφεραν τους χορούς και τη διασκέδαση των παρευρισκομένων σε αυτή την όμορφη εκδήλωση που κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες.

 

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.