Περιμένουν γιατρό στο Αχίλλειο
Παρατείνεται το πρόβλημα στο Αχίλλειο σχετικά με την έλλειψη γιατρού. Την προηγούμενη εβδομάδα γιατρός πήγε στον Πτελεό, όχι όμως και στο Αχίλλειο, οπότε συνεχίστηκε η ταλαιπωρία των κατοίκων, ειδικότερα των ηλικιωμένων που δεν μπορούν να γράψουν τα φάρμακά τους.

Αυτό συνέβη διότι από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού έφυγαν μαζί δύο γιατροί και μάλιστα η δεύτερη περίπτωση αφορούσε παραίτηση. Όπως μας ανέφερε ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας κ. Δημήτριος Ξηραδάκης, «από τη στιγμή που ο γιατρός παραιτήθηκε, η θέση του θα καλυφθεί σε δύο-τρεις μήνες. Έχουμε μείνει με μία γυναικολόγο γιατρό που δεν μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες. Γνωρίζω το θέμα και θεωρώ ότι μέσα στην εβδομάδα θα πάει γιατρός στο Αχίλλειο και τους Αγίους Θεοδώρους».

Ο κοινοτικός σύμβουλος Αχιλλείου, Γιώργος Βαλωμένος, με ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης σχολίασε πως όλο το τοπικό συμβούλιο θα ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς εγγράφως για τα δοθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα λύση στο πρόβλημα των κατοίκων. «Εργαζόμαστε όλο το κοινοτικό συμβούλιο σκληρά, γι’ αυτό το σκοπό ενημερώνουμε όλους τους αρμόδιους φορείς (μέσω email, τηλεφωνικές επικοινωνίες, συναντήσεων) για την άμεση επίλυση του. Η γιατρός μετά από επικοινωνία μου με τη γραμματεία του κέντρου υγείας Αλμυρού, επισκέπτεται ορισμένες ημέρες το Πτελεό, όχι όμως στα υπόλοιπα χωριά όπως προβλέπεται. Ζητάμε άμεσα τη κάλυψη της δεύτερης θέσης του περιφερειακού ιατρείου Πτελεού με προτεραιότητα τα χωριά μας και όχι το Κέντρο Υγείας. Ας γίνουμε όλοι μαζί αρωγοί σε αυτή τη προσπάθεια» έγραψε χαρακτηριστικά.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.