Ζ. Μακρή για τη μη επιβολή φόρου επιτηδεύματος στους μη κερδοσκοπικούς συλλόγους | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Ζ. Μακρή για τη μη επιβολή φόρου επιτηδεύματος στους μη κερδοσκοπικούς συλλόγους

Η Ζέττα Μ. Μακρή στηρίζει το  εύλογο αίτημα της «ΙΩΛΚΟΣ» για τη μη επιβολή και καταβολή ετήσιου φόρου επιτηδεύματος  στους μη κερδοσκοπικούς συλλόγους.

Η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας, Ζέττα Μ. Μακρή, κατέθεσε, σήμερα 23 Ιανουαρίου 2020, κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα και την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λ. Μενδώνη, στηρίζοντας το εύλογο αίτημα του Κέντρου Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «ΙΩΛΚΟΣ», για εξέταση της μη επιβολής και καταβολής ετήσιου φόρου επιτηδεύματος  στους μη κερδοσκοπικούς συλλόγους.

Συγκεκριμένα, από το 2017 και ένθεν, έχουν κληθεί πολλοί σύλλογοι, οι οποίοι αναπτύσσουν σημαντικές δράσεις σε διάφορους τομείς, όπως στον τομέα του πολιτισμού, του περιβάλλοντος, της κοινωνικής αλληλεγγύης κ.λπ. και οι οποίοι, όχι μόνο δεν επιτελούν κερδοφόρες εμπορικές δραστηριότητες, αλλά και δεν έχουν λάβει ποτέ οικονομική ενίσχυση από το κράτος, να καταβάλλουν φόρο επιτηδεύματος για τις ετήσιες οικονομικές χρήσεις τους. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα έσοδα των παραπάνω συλλόγων είναι περιορισμένα και απορρέουν είτε από τις ετήσιες συνδρομές των μελών του συλλόγου –  οι οποίες κυμαίνονται σε περίπου 10-12€/μέλος – είτε από τις οικονομικές ενισχύσεις των φίλων, είναι, πλέον, εξαιρετικά δύσκολο, εάν όχι και αδύνατο, για πολλούς από αυτούς, να αντέξουν την καταβολή του ετήσιου ποσού των 400€. Τούτο θα έχει ως αποτέλεσμα, στο άμεσο μέλλον να απειλείται η βιωσιμότητά τους και, συνεπώς, να διακυβεύεται η λειτουργία τους.
Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.