Δράσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού από την Ζέττα Μακρή
Η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής των περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας, η οποία διετέλεσε και Υφυπουργός Υγείας, κ. Ζέττα Μ. Μακρή, στηρίζοντας το εθελοντικό κίνημα, με πρωτοβουλία της και με την έμπρακτη υποστήριξη του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, κ. Φώτη Σερέτη-  ο οποίος ανταποκρίθηκε με μεγάλη προθυμία και αμέσως στο αίτημά της- διοργανώνει τη διενέργεια δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου σε συνεργασία με τους Δήμους Αλμυρού, Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου.

Είναι γεγονός ότι υπάρχουν γυναίκες που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων αλλά και οικονομικών προβλημάτων, είτε δεν έχουν πρόσβαση είτε αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο. Φροντίδα και μέριμνα της πολιτείας είναι να διευκολύνει αυτές τις γυναίκες, ανάγκη την οποία αναγνωρίζει ο έμπειρος Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, ο οποίος, ως αρμόδιος, έδωσε και τη σχετική εντολή που επιτρέπει στην κινητή μονάδα μαστογραφίας να  πραγματοποιήσει τις δωρεάν εξετάσεις με τον εξής προγραμματισμό:

α) στον Αλμυρό, στις 26-27 Μαρτίου 2020
β) στη Ζαγορά, στις 30-31 Μαρτίου 2020
γ) στην Αργαλαστή, στις 3-4 Απριλίου 2020

Ο τόπος και η ώρα διεξαγωγής των δωρεάν εξετάσεων θα γνωστοποιηθεί τόσο από το πολιτικό γραφείο της κας Ζέττας Μ. Μακρή, όσο και από τις αρμόδιες υπηρεσίες των οικείων Δήμων, ενώ η εξέταση των γυναικών θα πραγματοποιηθεί από τους εθελοντές ιατρούς  της 5ης ΥΠΕ, οι οποίοι και παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους.

Η κίνηση αυτή, όπως και οι επανειλημμένες αιμοδοσίες που το πολιτικό γραφείο της κας Μακρή έχει διοργανώσει, εκτός από συμβολική με στόχο την ανάδειξη του θέματος του ελέγχου των γυναικών, είναι και κίνηση που ουσιαστικά προωθεί και συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.