Εκδήλωση μνήμης στα θύματα του Ολοκαυτώματος από το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Εκδήλωση μνήμης στα θύματα του Ολοκαυτώματος από το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού

Τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο πολιτιστικό κέντρο Αλμυρού με αφορμή την ημέρα μνήμης στα θύματα του Ολοκαυτώματος. Διοργανωτές και υποστηρικτές της εκδήλωσης, το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού, η Ισραηλίτικη Κοινότητα Βόλου, η Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος και ο Δήμος Αλμυρού.

Χαιρετισμούς απηύθυναν βάσει προγράμματος, οι Σταύρος Βοϊβόνδας διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού, Μαρσέλ Σολομών, Πρόεδρος της Ισραηλίτικης Κοινότητας Βόλου, σεβασιμότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, ο κ. Σαβελίδης Σωκράτης, διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Μαγνησίας, ο κ. Γεώργιος Πολύζος Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Μαγνησίας.

Ακολούθησε ομιλία της Μαρίας-Ρενέ Παπανδριανού, φοιτήτριας ψυχολογίας, σχολείο Unesco-ASPnet και διδασκαλία του Ολοκαυτώματος από τη Χαρούλα Α. Μιχαλακοπούλου, ΜΑ Αγγλικής και Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και συντονίστρια του σχολείου Unesco-ASPnet με τους μαθητές του Γυμνασίου Αθανασία Θεοδώρου, Χρήστο Βακίδη και Χριστίνα Κολοκυθά.

Η μαθήτρια Ελένη Ματζωρογεώργου απήγγειλε το ποίημα «το παιδί και το αστέρι», ενώ το απόσπασμα από την ταινία «το αγόρι με τις ριγέ πιτζάμες» προλόγισε η Αγγελική Λέφα. Ακολούθησε ο «μονόλογος του Charlie chaplin» από την ταινία «ο τελευταίος δικτάτορας».

Η εκδήλωση συνέχισε με συζήτηση για το ολοκαύτωμα που συντόνισε ο Αναπληρωτής καθηγητής του πανεπιστημίου της Θεσσαλίας κ. Κώστας Μάγος, με τις παρεμβάσεις της απογόνου ομήρων κ. Λίνα Λευή-Σαμπετάι.

Τέλος, το εφηβικό χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Βρύναινας «η Όθρυς» έκλεισε την εκδήλωση με το «βουβό» Πεντοζάλη του Πένθους (υπ. Χοροδιδάσκαλος κα Βάσω Χουλιαρά). Αξίζει να αναφέρουμε ότι υπεύθυνες καθηγήτριες της εκδήλωσης ήταν οι Άννα Πετράκη καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Χαρούλα Α. Μιχαλακοπούλου. Η σκηνική επιμέλεια ήταν της Παυλίνας Γκαραγκούνη, καθηγήτριας καλλιτεχνικών.

 
Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.