ΚΗΦΗ Ν. Αγχιάλου: Ενημερωτική ομιλία για την κατάθλιψη στην τρίτη ηλικίαΤο ΚΗΦΗ Ν. Αγχιάλου, δομή που ανήκει στην ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ  του Δήμου Βόλου η οποία είναι συγχρηματοδοτούμενη από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 στον Άξονα Προτεραιότητας 2α  «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση», σε συνεργασία με τις ΤΟΜΥ Ν. Μαγνησίας πραγματοποίησαν, στις 3 Φεβρουαρίου ενημερωτική ομιλία με θέμα: Το άγχος και η κατάθλιψη στην τρίτη ηλικία.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΚΗΦΗ Ν. Αγχιάλου, από την κοινωνική  λειτουργό της ΤΟΜΥ Αγριάς – Πάντου Αικατερίνη και από την κοινωνική λειτουργό της ΤΟΜΥ Ν. Αγχιάλου – Χατζηκυριακίδη Αικατερίνη. Η ομιλία επικεντρώθηκε στις διαταραχές του άγχους, στο διαχωρισμό του παθολογικού και του φυσιολογικού άγχους και στους τρόπους αντιμετώπισης τους.

Τέλος, οι ηλικιωμένοι ενημερώθηκαν για ένα από τα συχνότερα προβλήματα ψυχικής υγείας που είναι η κατάθλιψη. Συζητήθηκαν τα αίτια και οι τρόποι αντιμετώπισης της, κάποιοι εκ των οποίων είναι η κινητοποίηση για συμμετοχή των ηλικιωμένων σε ομαδικές δραστηριότητες, η χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής καθώς και η ενθάρρυνση για ελεύθερη έκφραση συναισθημάτων. Οι παρευρισκόμενοι  είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τους δικούς τους προβληματισμούς και να λύσουν τις απορίες τους.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.