Πέρασαν 29 χρόνια από τη συντριβή του C-130 στο Τσατάλι - Λαός Του Αλμυρού

Πέρασαν 29 χρόνια από τη συντριβή του C-130 στο Τσατάλι

H 5η Φεβρουαρίου αποτελεί ημέρα μνήμης για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος του πολεμικού αεροσκάφους C-130 που κατέπεσε στο “Τσατάλι”. Πέρασαν 29 χρόνια από εκείνη την ημέρα. Το C-130 με αριθμό 748, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με προορισμό το Ηράκλειο της Κρήτης, μέσω Ν. Αγχιάλου, όπου θα έκανε στάση για να παραλάβει κι άλλα άτομα. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 58 σμηνίτες και 5 μέλη του πληρώματος.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα mixanitouxronou.gr, ήταν η περίοδος του πολέμου στον Περσικό Κόλπο. Το C-130 είχε απογειωθεί στο πλαίσιο διατεταγμένης αποστολής, σχετικής με την εμπλοκή της Ελλάδας στα πολεμικά γεγονότα. Είκοσι λεπτά μετά την απογείωση, το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ. Είχε επικοινωνήσει με τον πύργο ελέγχου στον Αλμυρό, ζητώντας άδεια προσγείωσης, την οποία είχε λάβει. Έκτοτε, η επικοινωνία χάθηκε.

Αμέσως ξεκίνησε τεράστια επιχείρηση εντοπισμού του. Για σχεδόν τέσσερις ημέρες γίνονταν έρευνες τόσο από ξηράς όσο και από αέρος, οι οποίες δεν κατάφεραν να φέρουν στο φως κανένα ίχνος του C-130. Τα συντρίμμια του εντοπίστηκαν τελικά από τον πιλότο ενός στρατιωτικού ελικοπτέρου, στο όρος Όθρυς, στην κορυφή Τσατάλι. Κανένας από τους 63 επιβαίνοντες δεν επέζησε του δυστυχήματος.
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.