Πρόταση Ζωής: Ημερίδα με θέμα “απώλειες και σχολική κοινότητα”
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής»-ΟΚΑΝΑ με πρόεδρο τον Ευθύμιο Ζιγγιρίδη μαζί με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συνδιοργάνωσαν την ημερίδα με θέμα «Απώλειες και σχολική κοινότητα-Η διαχείριση του άγχους».

Η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από την κα Καλαϊτζάκη Αλεξάνδρα, έμπειρη ψυχολόγο του Κέντρου Στήριξης Μέριμνα Θεσσαλονίκης, μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που στόχο έχει τη στήριξη παιδιών των οποίων η ζωή ανατρέπεται από την απειλητική για τη ζωή αρρώστια ή το θάνατο αγαπημένου τους προσώπου. Η συγκεκριμένη δράση του Κέντρου Πρόληψης εντάσσεται στα πλαίσια των νέων στρατηγικών αξόνων του και είναι διαχρονικά επίκαιρο. Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπαιδευτικοί της Μαγνησίας.
Η “Πρόταση Ζωής” ευχαριστεί την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κα Κανταράκη Σοφία για την παρουσία της και την άψογη συνεργασία, καθώς επίσης και τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κο Αντωνίου Αντώνιο, ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής της ημερίδας. Επίσης, τη διοίκηση του Μουσείου στο παλιό εργοστάσιο Πλινθοκεραμοποιίας Νικολάου & Σπυρίδωνος Τσαλαπάτα, στο Βόλο, για την παραχώρηση του χώρου.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.