Κ. Μαραβέγιας: “Θετικές εξελίξεις για την ενίσχυση των τρίτεκνων οικογενειών”
Τη δέσμευση ότι θα αυξηθούν τα εισοδηματικά κριτήρια για την ένταξη των τρίτεκνων οικογενειών στο Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), απέσπασε ο Βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας από την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,  αρμόδια για την κοινωνική πρόνοια, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ο κ. Μαραβέγιας επισκέφθηκε την Δόμνα Μιχαηλίδου στο γραφείο της και στη συνάντηση εργασίας που είχαν μεταξύ τους, κυριάρχησε το θέμα των τριτέκνων. Τόσο ο Βουλευτής Μαγνησίας, όσο και η Υφυπουργός Εργασίας, υπογράμμισαν την ανάγκη να αναγνωριστεί εμπράκτως από την Πολιτεία η προσφορά των τρίτεκνων οικογενειών γενικότερα, και ειδικότερα η συμβολή τους στην άμβλυνση του δημογραφικού προβλήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, συζήτησαν τα μέτρα που μπορούν να οδηγήσουν σε οικονομική ανακούφιση των τριτέκνων, με την κ. Μιχαηλίδου να δεσμεύεται για την προώθηση των διαδικασιών ένταξης στο ΤΕΒΑ. Στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης αποτελεί επίσης η επαναφορά των επιδομάτων για τις τρίτεκνες, αλλά και τις πολύτεκνες οικογένειες, στο επίπεδο πριν από τις μειώσεις του 2018.

Ο κ. Μαραβέγιας, ως τρίτεκνος και ο ίδιος, τόνισε ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο τα αιτήματα των τριτέκνων, που στη Μαγνησία φθάνουν τις 1.804 οικογένειες. «Η ηθική και υλική ενίσχυση της τρίτεκνης οικογένειας, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας στη χώρα μας», τόνισε.

Στη συνάντηση με την κ. Μιχαηλίδου, ο Βουλευτής Μαγνησίας έθεσε επίσης το θέμα συντήρησης και αξιοποίησης των εγκαταστάσεων της πρώην Παιδόπολης, στην Αγριά, έκτασης 40 στρεμμάτων. Ο κ. Μαραβέγιας υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει συγκεκριμένο σχέδιο αξιοποίησης των εγκαταστάσεων, που παραμένουν ως επί το πλείστον ανεκμετάλλευτες, μετά και την πρόσφατη μετεγκατάσταση της ΕΛΕΠΑΠ.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.