Σπίτι Γαλήνης Χριστού: Είκοσι χρόνια προσφοράς κι αγάπης - Λαός Του Αλμυρού

Σπίτι Γαλήνης Χριστού: Είκοσι χρόνια προσφοράς κι αγάπης

Το απόγευμα της Τρίτης 11 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής πίτας στο “Σπίτι Γαλήνης Χριστού” του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αλμυρού. Παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κι Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος, ενώ η εκδήλωση είχε εορταστικό χαρακτήρα με την ευκαιρία συμπλήρωσης 20 ετών φιλανθρωπικού έργου.

Εκ μέρους του «Σπιτιού Γαλήνης Χριστού», η κα Αιμιλία Ζώγα αναφέρθηκε στην ομιλία της στην πολύπλευρη κοινωνική του προσφορά: «Το Σπίτι Γαλήνης Χριστού είχε κι έχει σκοπό την πολύπλευρη προσφορά αγάπης στον άνθρωπο κι εγκαινιάστηκε από τον κ.κ. Ιγνάτιο στις 29 Οκτωβρίου 2000. Η προσπάθεια άρχισε με τη σίτιση ανθρώπων που βρισκόταν στα όρια της φτώχειας και στην πορεία κάλυψε κι άλλα προβλήματα άλλων όπως μοναχικών ή κατάκοιτων ανθρώπων. Το έργο απλώθηκε από τις Μικροθήβες έως τη Σούρπη, το Αχίλλειο, τους Αγίους Θεοδώρους, παρέχοντας καθημερινά περίπου 85 μερίδες φαγητού.
Το Σπίτι Γαλήνης αποτελεί ένα ίδρυμα που σκοπό έχει να μην υπάρχει στην επαρχία μας άνθρωπος πεινασμένος, μοναχικός, πονεμένος χωρίς κάποιον να του απαλύνει τον πόνο, άρρωστος χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Όλα αυτά υλοποιήθηκαν κι άλλα υλοποιούνται με πολλή προσπάθεια και πολύ ενδιαφέρον από τους κατοίκους της περιοχής. Από την πρώτη στιγμή οι κάτοικοι του Αλμυρού αγκάλιασαν με αγάπη το θεάρεστο αυτό έργο και στάθηκαν συμπαραστάτες του. Όλα αυτά τα χρόνια το Σπίτι Γαλήνης υποστηρίζεται πρακτικά, ηθικά, οικονομικά από εισφορές δωρεές ιδιωτών, επαγγελματιών, επιχειρήσεων φορέων όπως η 111ΠΜ και του Δήμου Αλμυρού που σταθερά ενισχύουν όπως και όσο έχουν την ευχέρεια. Παράλληλα με την προσφορά εθελοντικής εργασίας.
Το έργο αυτό στηριζόταν στην καλή διάθεση των συμπολιτών μας, σε εθελοντισμό που μας συγκινεί. Το έτος 2006 δημιουργήθηκε το Ιεραποστολικό Κέντρο Αγ. Δημητρίου Αλμυρού. Παρέχει μεγάλη κοινωνική προσφορά. Αποτελεί ένα αυτοτελές ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με σκοπό κοινωνικό, φιλανθρωπικό και πολιτιστικό ταυτόχρονα. Διεύρυνε το πολύτιμο έργο του Σπιτιού Γαλήνης. Διανέμει μηνιαίως 2550 πακέτα πλήρους γεύματος σε καθημερινή βάση, συγκεντρώνει και διανέμει ρουχισμό, παιχνίδια, φάρμακα και καλύπτει ιατρικές επισκέψεις. Το έργο αυτό δεν θα επιτελούνταν χωρίς τη συμπαράσταση των μελών της εκκλησίας, όλων αυτών που εμπιστεύτηκαν κι αγάπησαν την κίνηση αυτή».
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

triantopoulos
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.