Χρόνια προβλήματα στο κτήριο του 3ου Δημοτικού Αλμυρού - Λαός Του Αλμυρού

Χρόνια προβλήματα στο κτήριο του 3ου Δημοτικού Αλμυρού

Καταγγελίες  γονέων – Δηλώσεις Αντιδημάρχου

Γονείς μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού επικοινώνησαν τις τελευταίες ημέρες με την εφημερίδα μας διαμαρτυρόμενοι για τις κτιριακές εγκαταστάσεις της εν λόγω σχολικής μονάδας. Επισημαίνουμε ότι το συγκεκριμένο σχολείο είναι ένα από τα μεγαλύτερα του Δήμου Αλμυρού, δωδεκαθέσιο και όλες οι τάξεις είναι διπλές.
Όπως δηλώνουν στο «Λαό» οι γονείς και κηδεμόνες, το καινούριο κτήριο δεν το έχουν βάψει από τότε που κατασκευάστηκε, ενώ στο σημείο της ένωσης των δύο κτηρίων, παλιού και νέου, όταν βρέχει μπαίνουν νερά και γεμίζει ο χώρος υγρασία. Το πρόβλημα αυτό έχει επισημανθεί από τον Διευθυντή του Σχολείου στις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Κάποιες τάξεις βάφτηκαν εσωτερικά ύστερα από πρωτοβουλία του Διευθυντή και ορισμένες εργασίες όπως βάψιμο στα κάγκελα, τοποθέτηση προστατευτικών στις σκάλες έγιναν με χρήματα της σχολικής επιτροπής και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που βεβαίως δεν επαρκούν για να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο χώρο του σχολικού συγκροτήματος.
Ζητήσαμε από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Αλμυρού, κ. Γεώργιο Παπαϊωάννου, τις δηλώσεις του για το θέμα: «Γνωρίζουμε το πρόβλημα και πρόκειται να λάβουμε δράση, μόλις «ανοίξει» ο καιρός. Λόγω υγρασίας, προγραμματίζουμε τις εργασίες αυτή την Άνοιξη.  Παλιότερα είχε γίνει μια επιδιόρθωση εκεί όπου υπάρχει το πρόβλημα με πρόχειρο τρόπο. Τώρα θα πρέπει να γκρεμίσουμε την τοιχοποιία και να τοποθετήσουμε τσιμεντοκονία για να κλείσει η ρωγμή. Εκτιμώ ότι πριν το Πάσχα θα έχουμε προχωρήσει σ’ αυτή την παρέμβαση που χρειάζεται και δεν είναι μικρή. Είναι στο πρόγραμμα να γίνουν οι εργασίες στο συγκεκριμένο σχολείο».
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

triantopoulos
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.