Με 100 χορευτές και διασκέδαση στα …1.000 ο χορός των Σαρακατσαναίων | Λαός Του Αλμυρού

Με 100 χορευτές και διασκέδαση στα …1.000 ο χορός των ΣαρακατσαναίωνΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός που διοργάνωσε ο Σύλλογος Σαρακασαναίων Ευξεινούπολης και Περιχώρων «η Στάνη» το βράδυ του Σαββάτου 15 Φεβρουαρίου στο «Κτήμα Παπαθανασίου-Τιμπλαλεξη».

Την εκδήλωση συντόνισε-παρουσίασε η κα Αρετή Λιάγκα. Ο κ. Γιάννης Πρεβεζιάνος στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους παρισταμένους και ιδιαιτέρως του χορηγούς της εκδήλωσης και των δώρων της λαχειοφόρου, ευχήθηκε καλή χρονιά και καλή διασκέδαση.

Ακολούθησαν χοροί από τα τρία τμήματα του Συλλόγου, παιδικό, εφηβικό και ενηλίκων και παρουσίασαν παραδοσιακούς σαρακατσάνικους χορούς, «στα τρία», «τσάμικο», «συρτό», «τριανταφυλλιά» και «σταυρωτό». Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα τμήματα αριθμούν πάνω από 100 ενεργούς χορευτές, Χοροδιδάσκαλος είναι ο κ. Δημήτριος Σαμουρέλης.

Το Δ.Σ. τίμησε για την προσφορά τους, τα ιδρυτικά μέλη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, του 1988, Γεώργιο Βαζούρα, Κων/νο Μπασδάνη, Ιωάννη Τετριμμίδα, Ηλία Τιμπλαλέξη και τους αείμνηστους Θωμά Πρεβεζιάνο, Γεώργιο Μπραζογούλα και Χρήστο Δημ. Μαμούρα. Τις απονομές έκαναν οι Δημήτριος Γαλλής, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, Δημήτριος Εσερίδης, Αργύρης Τέφογλου και ο π. Γεώργιος Γιαννιός.

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τους Γιάννη Γκόβαρη, Γιάννη Τσάτσο, Ιωάννα Τσαούση και Απόστολο Τιμπλαλέξη, υπό τους ήχους του κλαρίνου του Σπύρου Μπουκώρου. Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Γιαννιός, οι βουλευτές Μαγνησίας της Ν.Δ. κ. Χρήστος Μπουκώρος, Αθανάσιος Λιούπης και Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γρηγόριος Ιγγλέσης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ κ. Γεώργιος Κίτσιος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Βόλου κα Γεωργία Μποτού-Τοκαλή, ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Αργυρόπουλος και κα Μπέη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Τσούτσας, ο πρόεδρος του Τ.Σ. Αλμυρού κ. Παναγιώτης Ματζαβίνος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Εσερίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Καλλές Νικόλαος, κ. Καραγιώργος Άρης, κα Σταυραντώνη Μαρία, κ. Γαλατσίδας Ιωάννης, κ. Κώστας Νικοβιώτης, κ. Χρήστος Καρακώστας, ο πρόεδρος της Ευξεινούπολης κ. Αργύρης Τέφογλου, οι εκπρόσωποι των Συλλόγων σαρακατσαναίων Νομού Μαγνησίας, Λάρισας, Αγιάς, Φαρσάλων, Πανελλαδικός, Αττικής, Πειραιώς, Τρικάλων, ο εκπρόσωπος της πανελλήνιας ομοσπονδίας σαρακατσαναίων κ. Δημήτριος Γαλής, οι εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, πολιτιστικού Ευξεινούπολης η κα Χρύσα Μαρδάκη, Καππαδοκών Αργιλοχωρίου κ. Ευθύμης Ζιγγιρίδης, Απανταχού Κοκκωτιανών «Η Αγία Παρασκευή», ο πρώην πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ. κ. Ευάγγελος Μαρμαγκιόλης.

 

 
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

triantopoulos
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.