Αλ. Μεϊκόπουλος: «Άμεσα ιατρικό προσωπικό στην Οφθαλμολογική του Αχιλλοπούλειου Βόλου»


Να στελεχωθεί το συντομότερο δυνατό με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό ειδικευμένων ιατρών η Οφθαλμολογική Κλινική του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου, καθώς και να υλοποιηθεί η δρομολογημένη από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προκήρυξη για την κάλυψη της θέσης Παιδοχειρουργού, ζήτησε με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Παρών για ακόμα μία φορά στις ανάγκες του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, ο Βουλευτής τόνισε ότι στην Οφθαλμολογική Κλινική του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, όπου κανονικά υπηρετούν μία μόνιμη ιατρός και ένας ακόμα ιατρός ως επικουρικό προσωπικό, η μόνιμη ιατρός της κλινικής έχει λάβει νόμιμη άδεια. Ως εκ τούτου, ολόκληρη η Οφθαλμολογική Κλινική τον τελευταίο καιρό λειτουργεί μόνο με έναν επικουρικό ιατρό.

Αποτέλεσμα της κατάστασης, είναι η Κλινική να μην μπορεί να καλύψει το εφημεριακό πρόγραμμα όλου του μήνα και να εφημερεύει μόνο μερικές ημέρες, ενώ για όλες τις υπόλοιπες ημέρες οι πολίτες της Μαγνησίας αναγκάζονται να μεταβαίνουν  στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας για την κάλυψη των οφθαλμολογικών αναγκών τους.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος επεσήμανε επίσης, ότι στην πρόσφατη προκήρυξη θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού για το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, δεν περιλαμβάνεται η μία θέση Παιδοχειρουργού, την οποία είχε εγκρίνει και δρομολογήσει η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Έτσι, τα 30.000 και πλέον παιδιά της Μαγνησίας που έχουν χειρουργικό ζήτημα θα συνεχίσουν να μεταβαίνουν στη Λάρισα για να εξυπηρετηθούν.

«Η Μαγνησία, είναι μία περιοχή άνω των 200.000 κατοίκων, οι οποίοι ενώ δικαιούνται δωρεάν υγειονομική περίθαλψη από το μόνο Β’ βαθμιο Νοσοκομείο της περιοχής τους, πολλές φορές αναγκάζονται να μεταβαίνουν στη Λάρισα για την κάλυψη βασικών υγειονομικών αναγκών τους, γεγονός που επιβαρύνει την «τσέπη» τους, αυξάνοντας ταυτόχρονα και την ταλαιπωρία τους», τόνισε ο Βουλευτής, ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό να παρέμβει ώστε να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα υποστελέχωσης του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου.

Την ερώτηση συνυπογράφει και η Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κατερίνα Παπανάτσιου.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.