Αναγκαστικά μέτρα και διακοπές νερού από τη ΔΕΥΑΑΛ
Ισχύουν οι ρυθμίσεις των 100 δόσεων

Δηλώσεις Προέδρου κ. Δεληζήση

Η ΔΕΥΑΑΛ προσπαθεί, επιχειρεί, ως όφειλε για τις πληρέστερες υπηρεσίες στο βασικό αυτό αγαθό, αλλά οι πολίτες δεν τηρούν τις ανταποδοτικές τους υποχρεώσεις. Αυτά δηλώνει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΛ κ. Δεληζήσης, στο «Λαό» για τις διακοπές νερού που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα και τα υποχρεωτικά μέτρα είσπραξης, όπως δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών.

Ο νέος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΛ, περιοδεύει στα χωριά του Αλμυρού ενημερώνοντας τα μέλη των τοπικών συμβουλίων για τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, για τα έργα που γίνονται και ζητά να ενημερωθούν και «στόμα με στόμα» οι κάτοικοι των περιοχών.

Σήμερα οι οφειλές στη ΔΕΥΑΑΛ ανέρχονται στο 1.250.000 ευρώ περίπου για τις παροχές ύδρευσης και άρδευσης και επιπλέον 400.000 για τέλη αποχέτευσης. Οι 500 οφειλέτες ύδρευσης έχουν ανεξόφλητους λογαριασμούς ύψους άνω των 500 ευρώ και 92 οφειλέτες λογαριασμούς άνω των 1.000 ευρώ. Οι οφειλές των 92 συνδέσεων, ξεπερνούν τα 250.000 ευρώ.

Η ΔΕΥΑΑΛ, όμως δεν σταματά να εξυπηρετεί τους πολίτες, ούτε τους δικούς της λογαριασμούς, με βασική της δαπάνη το ρεύμα. Σήμερα η ΔΕΥΑΑΛ, οφείλει 700.000 ευρώ περίπου στη ΔΕΗ και σε άλλους δικαιούχους περίπου 150.000 ευρώ.

Αν κάνει κανείς τα μαθηματικά, θα διαπιστώσει, ότι η ΔΕΥΑΑΛ, μπορεί να είναι μια υγιής επιχείρηση, στην υπηρεσία των Δημοτών.

Οι δηλώσεις του Προέδρου της ΔΕΥΑΑΛ κ. Δεληζήση:

Αναμένουμε την έμπρακτη κατανόηση των πολιτών, ότι για να συνεχίσει η ΔΕΥΑΑΛ με την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων και με νέο εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών της, θα πρέπει να τηρήσουν το δικό τους μέρος ευθύνης στην ανταποδοτική αυτή σχέση. Καμία υπηρεσία δεν μπορεί να προχωρήσει στις εργασίες της χωρίς την κατανόηση και τυπικότητα των πολιτών.

Η Υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα σε όσους οφείλουν περισσότερα από 500 ευρώ να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με μόλις 10% προκαταβολή και σε 100 δόσεις (με μικρότερη δόση στα 30 ευρώ). Αντιθέτως είμαστε υποχρεωμένοι να διακόψουμε αυτές τις συνδέσεις και να προχωρήσουμε σε υποχρεωτικά μέτρα είσπραξης, όπως δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών.

Στη ΔΕΥΑΑΛ κατανοούμε τις οικονομικές συνθήκες και μέχρι σήμερα η παλαιότερη διοίκηση, όπως και η σημερινή, έχουμε δώσει πίστωση χρόνου και πληθώρα επιλογών για ρυθμίσεις. Δεν αρκεί οι πολίτες να εντάσσονται μόνο, αλλά και να τηρούν τις ρυθμίσεις. Δεν είναι εφικτό για την «επιβίωση» της υπηρεσίας να δοθεί νέα παράταση, αλλά ούτε νομικά επιτρεπτό.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.