Κτηνοτρόφοι Θεσσαλίας: Να απορροφηθούν τα ελληνικά αμνοερίφια - Λαός Του Αλμυρού

Κτηνοτρόφοι Θεσσαλίας: Να απορροφηθούν τα ελληνικά αμνοερίφια

Ομοσπονδία κτηνοτρόφων και κτηνοτροφικών συλλόγων περιφέρειας Θεσσαλίας

Δελτίο τύπου

To Δ.Σ. της Ομοσπονδίας συνεδρίασε την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020, τηλεφωνικά τηρώντας τις οδηγίες των ειδικών για τα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊιου.

Ο κτηνοτρόφος δεν μπορεί να απουσιάσει ούτε μια μέρα από την εργασία και το κοπάδι του. Ακόμη και άρρωστος θα πρέπει να πάει στο κοπάδι να αρμέξει και να ταΐσει. Αυτό τον κάνει μια ιδιαίτερη περίπτωση επαγγελματία την όποια το κράτος έχει υποχρέωση να στηρίξει και να στηριχτεί από αυτόν. Καθώς όλοι γνωρίζουμε πως ακόμη και σε μια πανδημία τα πρώτα αγαθά που αναζητά κανείς είναι το γάλα και το κρέας.

Στα πλαίσια της στήριξης του κράτους προς του κτηνοτρόφους ζητάμε να φροντίσει το κράτος ώστε να απορροφηθούν πρώτα τα Ελληνικά αμνοερίφια σε ότι αφορά τις ανάγκες για το Πάσχα (και σε μια αξιοπρεπή και βιώσιμη τιμή/κιλό) και έπειτα, ΑΝ υπάρχει, περεταίρω ζήτηση να απορροφηθούν τυχόν εισαγόμενα. Και αναρωτιόμαστε πως γίνεται στα κρεοπωλεία να υπάρχει ζήτηση από το καταναλωτικό κοινό και τα αμνοερίφια να έχουν 4 ευρώ το κιλό (τιμή εξευτελιστική για την ποιότητα του κρέατος που προσφέρουμε).

Ένα άλλο μέτρο άμεσης στήριξης του κτηνοτροφικού κλάδου είναι η άμεση καταβολή της συνδεδεμένης του αιγοπρόβειου και μάλιστα προτείνουμε να είναι αυξημένη μέχρι το ποσό των 30 ευρώ ανά ζώο, λόγο της παντελούς έλλειψης ρευστότητας των κτηνοτρόφων αυτόν τον καιρό.

Κλείνοντας προτρέπουμε κι εμείς από την πλευρά μας το κοινό να ακολουθεί τις οδηγίες των ειδικών σε ότι αφορά τα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊου και να έχει δύναμη και και κουράγιο σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για την χώρα μας καθώς η σκέψη μας είναι και στους φύλακες των συνόρων μας που δίνουν καθημερινή μάχη για να είμαστε εμείς ασφαλής.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος

Ιωάννης Γκουρομπίνος
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.