Μηνύματα φορέων και επισήμων για την 25η Μαρτίου - Λαός Του Αλμυρού

Μηνύματα φορέων και επισήμων για την 25η Μαρτίου

Δημοσιεύουμε μηνύματα επισήμων και φορέων για την 25η Μαρτίου. Κατά τη διάρκεια και της διπλής εορτής, θα προσθέτουμε σε αυτό το άρθρο τα μηνύματα που λαμβάνουμε.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου φέτος  βρίσκει την Ελλάδα και την ανθρωπότητα αντιμέτωπη με μια  παγκόσμια κρίση, ίσως τη μεγαλύτερη της γενιάς μας, που απειλεί  όλα όσα θεωρούσαμε δεδομένα μέχρι σήμερα, τον τρόπο ζωής μας,  την ίδια μας την ύπαρξη.

Στην πρώτη γραμμή της μάχης βρίσκονται σήμερα όχι οι αγωνιστές του 1821 αλλά οι ήρωες της καθημερινότητας, γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι στην  καθαριότητα,  σε υπηρεσίες και επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Αλλά κι όλοι αυτοί  που κάνοντας πράξη το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι» δίνουν τη μάχη της ευθύνης, ώστε να περιοριστεί κατά το δυνατόν η διασπορά και η εξάπλωση του ιού.

Είναι η ώρα της ατομικής ευθύνης που ανάγεται σε συλλογική.  Είναι η ώρα της  αλληλεγγύης των γενεών και των κρατών, στη  βάση υπέρτατων αγαθών όπως η ζωή και η δημόσια υγεία. Αυτό θα συνιστά μια νίκη όχι μόνο ενάντια στον κορωνοιό αλλά και ενάντια σε όλες τις μελλοντικές επιδημίες και κρίσεις που θα μπορούσαν να απειλήσουν την ανθρωπότητα.

Φέτος, ας τιμήσουμε την διπλή  γιορτή της πίστης και της εθνικής αναδημιουργίας, υψώνοντας την ελληνική σημαία στα μπαλκόνια μας. Και ας την κρατήσουμε εκεί μέχρι το τέλος της πανδημίας, αντλώντας  δύναμη  ενότητας.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κ. ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ

Η επανάσταση του 1821 υπήρξε  κορυφαία στιγμή για τον νεότερο Ελληνισμό αλλά και ένα παγκόσμιας εμβέλειας ιστορικό γεγονός, εμπνευσμένο από την Γαλλική Επανάσταση και τα διδάγματα του διαφωτισμού.

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου έρχεται να μας θυμίσει τον αιματηρό και μακροχρόνιο αγώνα του λαού μας ενάντια στη σκλαβιά και να τονίσει τη δύναμη που κρύβει μέσα της η ανάγκη για ελευθερία, ισότητα  και αυτονομία.

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος μας αλλά και συνολικά η παγκόσμια κοινότητα, πρέπει όλοι ενωμένοι να δώσουμε έναν αντίστοιχο αγώνα, με την ίδια θέληση και επιμονή,  που θα μας οδηγήσει όχι μόνο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων σήμερα αλλά και στη δημιουργία μιας κοινωνίας, όπου θα κυριαρχεί η ειρήνη, η δικαιοσύνη, η ισότητα.

Το μήνυμα των αγωνιστών του 1821 παραμένει διαχρονικό, ο αγώνας ενάντια στον απολυταρχισμό, την αδικία, την ανισότητα και τον σκοταδισμό είναι διαρκής.

Η αλληλεγγύη των λαών έδειξε τον δρόμο στην Επανάσταση του 1821, τη μοναδική νικηφόρα επανάσταση εκείνης της περιόδου. Θα μας δείξει το δρόμο και σήμερα, που η μάχη για ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη και δικαιώματα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Μήνυμα του Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησίας Δημοσθένη Β. Νταόπουλου για την 25Η Μαρτίου

Σήμερα γιορτάζουμε διπλή γιορτή. Τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και τον Ευαγγελισμό της Ελλάδας. Το ᾿21 είναι για μας ανεκτίμητο εθνικό κεφάλαιο. Ότι είμαστε σήμερα σαν κράτος, σαν έθνος, σαν λαός, το χρωστάμε στο ανεπανάληπτο ᾿21 μας.

Λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κοροναϊό, η φετινή επέτειος για την 25η Μαρτίου θα εορταστεί χωρίς παρελάσεις και καταθέσεις στεφάνων. Το γεγονός αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τιμάμε τους ήρωες του1821.

Ας παραδειγματιστούμε από τους ένδοξους αγώνες που έδωσε η Ελλάδα με τους ήρωες της και ας υψώσουμε όλοι στα σπίτια μας την ελληνική σημαία ψηλά και περήφανα. Τιμούμε τους ήρωες του παρελθόντος, εμπνεόμαστε από το παράδειγμά τους στην σημερινή γεμάτη προκλήσεις εποχή μας και συμπαραστεκόμαστε στους σημερινούς μας ήρωες των συνόρων μας και των νοσοκομείων μας. 

Είναι ευτύχημα που σε αυτή τη δύσκολή παγκόσμια συγκυρία που διανύουμε, την διακυβέρνηση της χώρας μας έχει αναλάβει η Νέα Δημοκρατία με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η Κυβέρνησή μας προχώρησε πολύ νωρίς σε δύσκολα αλλά αναγκαία μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας διαβεβαιώνοντας όλους τους Έλληνες ότι θα συνεχίσει να κάνει ό,τι χρειάζεται προστατεύοντας πρώτα από όλα την ανθρώπινη ζωή και τη δημόσια υγεία. Και το κάνει αυτό στην πράξη και όχι στα λόγια.

Αντίθετα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και σήμερα εκφράζουν ανεύθυνες, άστοχες ακόμα και επικίνδυνες απόψεις, την ώρα που η Ελλάδα αντιμετωπίζει τη χειρότερη υγειονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών.

Ελλάδα είμαστε όλοι. #Είμαστε_όλοι_ένα

Δεν κυκλοφορούμε. Και δίνουμε όλοι ενωμένοι, πάνδημη απάντηση στην πανδημία.

#Μένουμε_σπίτι και βάζουμε στο μπαλκόνι του να κυματίζει περήφανη η Ελληνική μας Σημαία…!!!

Σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες για όλους μας στιγμές, με σχέδιο, όλοι μαζί, θα δώσουμε την μάχη μας, ενωμένοι, με ευθύνη, και θα τα καταφέρουμε…

Χρόνια Πολλά Ελλάδα…!!!

Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας                                                              

Δημοσθένης Β. Νταόπουλος 

Μήνυμα Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου ήταν ανέκαθεν αφορμή εορτασμού και υπερηφάνειας για την ιστορική μνημόνευση του ηρωϊσμού και της θυσίας των προγόνων μας, που μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς ύψωσαν το λάβαρο της Επανάστασης. Ο αγώνας τους ενσάρκωσε και διέδωσε το μήνυμα για Ελευθερία και αυτοδιάθεση, έξω από τα στενά όρια της τουρκοκρατούμενης Ελλάδας, σε όλη την οικουμένη, ως φάρος ελπίδας και αισιοδοξίας για όλους, αποδεικνύοντας πως η αριθμητική υπεροχή δεν παίζει κανένα ρόλο για εκείνους που πολεμούν με το δίκιο στο πλευρό τους.

Είναι όμως ένα μήνυμα διαχρονικό ιδιαίτερα στις μέρες μας που ο εθνικισμός και ο ρατσισμός κάνουν εμφατικά την εμφάνισή τους στην Ευρώπη απειλώντας τα δημοκρατικά ιδεώδη, την ισότητα και την αλληλεγγύη. Υπάρχει, βέβαια, και εύφορο έδαφος με την επιβάρυνση του οικονομικού κλίματος, την ένταση των πολέμων γύρω μας, την προσφυγική κρίση, και τώρα πια και το παγκόσμιο σοκ από την επιδημία του κορωνοϊού.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που η επέτειος αυτή και μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας παράλληλα, δεν θα εορτασθεί στους δρόμους και τις εκκλησίες αλλά με τον καθένα από εμάς στο σπίτι του. Αυτό όμως δεν κάνει το μήνυμα της ημέρας λιγότερο δυνατό. Ο εορτασμός, ο αναστοχασμός και η υπερηφάνεια, βρίσκονται στις καρδιές και τις ψυχές μας και η έλλειψη συλλογικού εορτασμού δεν αλλάζει το γεγονός πως οι Ήρωες της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας αγωνίστηκαν με σθένος και αυταπάρνηση για την ανασύσταση της πατρίδας μας και μας μετέδωσαν και ένα μήνυμα ευθύνης. Στις δύσκολες αυτές στιγμές για τον κόσμο και την πατρίδα μας καλούμαστε, με πλήρη συνειδητοποίηση της ατομικής και συλλογικής μας ευθύνης, να τους τιμήσουμε και με ένα διαφορετικό τρόπο.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, υψώνουμε από εκεί τη σημαία της ελευθερίας και της εθνικής συνείδησης για τους γύρω μας, ώστε τελικά να βγούμε δυνατοί απ’ αυτή τη δοκιμασία, μαζί με αυτούς που αγαπάμε.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, ώστε να γιορτάσουμε όλοι μαζί, χωρίς να λείπει κανένας, όλες τις επόμενες επετείους.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, ώστε ακόμη κι αυτή η «διαφορετική» φετινή επέτειος, να μείνει στο μυαλό μας ως απλή ανάμνηση και όχι ως θλιβερή υπενθύμιση αναίτιων απωλειών.

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

Μήνυμα της τέως  υφυπουργού  Μαρίνας  Χρυσοβελώνη  με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου

«Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου είναι διπλή γιορτή για την πατρίδα μας. Γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, το χαρμόσυνο προμήνυμα της έλευσης του Χριστού στη γη, αλλά και την απελευθέρωση του έθνους μας από τα δεσμά του τουρκικού ζυγού. 

Επέτειοι όπως η σημερινή – ειδικά σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία που έχει περιέλθει η χώρα μας –  τονώνουν το εθνικό μας αίσθημα με την ανάκληση στην μνήμη μας ενός σπουδαίου παρελθόντος για το οποίο έχουμε κάθε λόγο να είμαστε περήφανοι και που είναι χρέος μας να μεταφέρουμε στα παιδιά μας.

Καλούμαστε να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη, να διαφυλάξουμε τις παραδόσεις μας και την ελευθερία της πατρίδας μας. Να καταπολεμήσουμε την διχόνοια και ενωμένοι να αποκρούσουμε κάθε απόπειρα επιβουλής της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας. Να οδηγήσουμε την Ελλάδα στην πρόοδο και την ευημερία.

Τιμώντας σήμερα  τους ήρωες του 1821, ας δώσουμε την υπόσχεση πως εμείς οι νεότεροι θα σταθούμε άξιοι συνεχιστές της ιστορίας μας και της δόξας εκείνων.  

Χρόνια πολλά στην Μαγνησία μας,

Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας!»

Μήνυμα της Ζέττας Μ. Μακρή για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Διπλή γιορτή η σημερινή: γιορτάζουμε την επέτειο αναγγελίας της Γέννησης του Χριστού, γιορτάζουμε και την συγκρότηση του έθνους μας σε κράτος, κράτος που βρήκε την θέση του στην ευρωπαϊκή κοινότητα των κρατών. Γιορτάζουμε την «Εθνεγερσία», την «Παλιγγενεσία», την «Επανάσταση». Γιορτάζουμε την πιο σημαντική ημερομηνία στην ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας.

Και διαμηνύουμε, προς κάθε κατεύθυνση, ότι, ενωμένοι, αποφασισμένοι, ανυποχώρητοι, υπερασπιζόμαστε την πατρίδα, την δημοκρατία, την ελευθερία.

Η σημερινή δοκιμασία στον τομέα της δημόσιας υγείας  επιβάλλει, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να συνεχίσουμε τον δικό μας σύγχρονο δρόμο του αγώνα και της προσφοράς, της κοινωνικής ευθύνης και του προσωπικού αυτοπεριορισμού. Να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις με κοινωνική ενσυναίσθηση και οι πολιτικοί ταγοί μας να ευαγγελίζονται: να αναγγέλλουν ευχάριστα αποτελέσματα των πολιτικών τους!

Εύχομαι, του χρόνου, να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την σημαντική αυτή επέτειο με υγεία, λαμπρότητα και ειρήνη!

 Χρόνια μας πολλά!

 Ζέττα Μ. Μακρή

Μήνυμα του βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου για την 25η Μαρτίου

Σε μήνυμά του ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος αναφέρει:

«Πέρασαν 199 χρόνια από την επανάσταση της εθνικής μας ανεξαρτησίας, από την θυσία όλων εκείνων που πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της λευτεριάς. Ο αγώνας τους θα οδηγεί τα βήματά όλων μας και την ίδια την πατρίδα στο μέλλον. 

Η επόμενη Εθνική Επέτειος και η συμπλήρωση δύο αιώνων από την ελληνική επανάσταση θα αποτελέσουν σταθμό τιμής, μνήμης και δόξας. 

Το Ελληνικό έθνος θα συνεχίσει την πορεία του στους αιώνες, ακατάβλητο από κάθε δυσκολία, διότι έτσι οφείλει σε όλους εκείνους που μας χάρισαν ελευθερία, προκοπή και ανεξαρτησία. 

Το αρραγές εθνικό μέτωπο, η εθνική ενότητα και η ενδυνάμωση της διεθνούς θέσης της Ελλάδος αποτελούν κοινό στόχο όλων μας. 

Τα δύσκολα θα περάσουν και ξανά θα βαδίσουμε όλοι μαζί οι Έλληνες στο μέλλον, με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Χρονιά πολλά! Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821! 

Χρ. Τριαντόπουλος: Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε

Στα δύσκολα είμαστε εκεί, μπροστά. Και είμαστε εκεί γιατί πιστεύουμε και ξέρουμε ότι, ενωμένοι και ανιδιοτελείς, θα τα καταφέρουμε. Είμαστε εκεί γιατί μας εμπνέει, αλλά και μας διδάσκει η σημερινή μέρα. Είμαστε εδώ για να σηκωθούμε όλοι μαζί ξανά. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας! Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες!

Χρήστος Τριαντόπουλος

Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής | Υπουργείο Οικονομικών
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.