Ε. Επαγγελματιών Β.Ε. Αλμυρού: Διευκρινίσεις και απαιτήσεις - Λαός Του Αλμυρού

Ε. Επαγγελματιών Β.Ε. Αλμυρού: Διευκρινίσεις και απαιτήσειςΔιευκρινίσεις και απαιτήσεις όσων αφορά τα νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων απευθύνει προς την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας το Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού, με επιστολή της.

Ακολουθεί η προαναφερόμενη επιστολή:

Κυρίες και Κύριοι,

Στην πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση που ζούμε όλοι μας, γινόμαστε αποδέκτες πληθώρας αιτημάτων, απαιτήσεων και αποριών προς διευκρίνιση σχετικά με τα νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που έκλεισαν λόγω του κορονοιού.

Κατόπιν επικοινωνίας με όλους τούς εμπορικούς συλλόγους Θεσσαλίας
σας παραθέτουμε αυτά τα οποία κρίνουμε απαραίτητα να διευκρινιστούν και να καλυφθούν, προκειμένου να επιβιώσουν οι περισσότερες επιχειρήσεις:

•   Τί προβλέπεται για τις μορφές επιχειρήσεων Ο.Ε., ΕΠΕ και ΙΚΕ κ.τ.λ.καθώς λειτουργούν σχεδόν σαν ατομικές, και εάν η βοήθεια θα ισχύει για όλους τους ομόρρυθμους εταίρους ή μόνο για έναν εταίρο;
•  Ζητάμε να μην πληρωθούν τα ενοίκια των καταστημάτων που έκλεισαν και για να μοιραστεί το βάρος, να υπάρχει φοροαπαλλαγή των ιδιοκτητών, για το διάστημα που είναι κλειστά.
•  Τι προβλέπεται για τα μέτρα στήριξης των 800€ στους επαγγελματίες που με ένα ΑΦΜ έχουν από 1 και πάνω υποκαταστήματα;
•  Τι προβλέπεται για τα καταστήματα λιανικής που έκλεισαν ενώ ο πρώτος ΚΑΔ είναι χονδρικής;
•  Ζητάμε για τις μεταχρονολογημένες επιταγές από την ημερομηνία λήξης τους και μετά, ας είναι σφραγισμένες, να μην γίνεται αναγγελία στον Τειρεσία για 3μηνες.
• Σχετικά με τις επιχειρήσεις που ενώ επιτρέπεται η λειτουργία τους αλλά δεν τζιράρουν πια λόγω της απαγόρευσης ζητούμε το συντομότερο να συμπεριληφθούν και επιπλέον ΚΑΔ διότι πρέπει εάν αυτό δεν συμβεί πολλές επιχειρήσεις κινδυνεύουν να κλείσουν ή να απολύσουν προσωπικό.
• Επίσης ένα ακόμη θέμα υπάρχει με τις ΔΕΚΟ, που εκεί ζητούμε να υπάρξει μέριμνα, διευκολύνσεις, και εκπτώσεις.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις παραπάνω διευκρινίσεις και απαιτήσεις, ώστε με την σειρά μας να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας.

Με εκτίμηση
Το ΔΣ της ΕΝΩΣΗΣ

Ο Πρόεδρος

Παναγιωτης Κ Μπουντης

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.