Ζ. Μακρή για το αίτημα του Ελαιουργικού Πτελεού
Η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας, Ζέττα Μ. Μακρή, κατέθεσε, σήμερα, κοινοβουλευτική αναφορά προς τους αρμόδιους υπουργούς, ως προς την εξέταση της θέσπισης μέτρων για τη διευκόλυνση στην αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων των Ελλήνων αγροτών και ιδίως των ελαιοπαραγωγών μεταθέτοντας τουλάχιστον για ένα εξάμηνο την καταβολή των δόσεων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Πτελεού Ν. Μαγνησίας επισημαίνει την ανάγκη διευκόλυνσης καταβολής των δανειακών υποχρεώσεων  του αγροτικού κλάδου και δη του ελαιουργικού καθώς έχει αρχίσει να δημιουργείται τεράστια οικονομική ζημία από την αδυναμία διάθεσης των προϊόντων των ελαιοπαραγωγών στους πελάτες λιανικής, που διατηρούν επί σειρά ετών, αλλά και σε εμπόρους που διαθέτουν τα προϊόντά τους στην επικράτεια. Ειδικότερα, ο περιορισμός των μετακινήσεων αλλά και τα υπόλοιπα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας έχει αναστείλει τη διακίνηση των ελαιοκομικών προϊόντων κάνοντας ακόμη δυσμενέστερη την ήδη άσχημη οικονομική κατάσταση των ελαιοπαραγωγών στην οποία έχουν περιέλθει πρόσφατα εξαιτίας της λιγοστής περσινής εσοδείας καθώς και της πολύ χαμηλής τιμής πώλησης του ελαιολάδου. 

Επιτακτική, συνεπώς, αλλά και απολύτως επιβεβλημένη, είναι η θετική εξέταση, από τα συναρμόδια υπουργεία, του αιτήματος του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Πτελεού προκειμένου να δοθεί περίοδος ανάσας στους αγρότες  ικανή ώστε να βελτιωθούν οι γενικές συνθήκες από την πανδημία του κορωνοϊού.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.